Ce meserie are, de fapt, la bază Cătălin Măruță. Puțini cunosc acest detaliu despre prezentatorul PRO TV

Redacția IMPACT 10.05.2020, 15:55
Ce meserie are, de fapt, la bază Cătălin Măruță. Puțini cunosc acest detaliu despre prezentatorul PRO TV

Are în spate o carieră fulminantă în media. A devenit cunoscut pentru campania anti-playback pe care o duce de ani de zile în show-biz-ul românesc. A lucrat și la radio, în tinerețe, dar, încetul cu încetul, a devenit om de televiziune.

S-a angajat în presă în timpul facultății

Cătălin Măruță are 42 de ani. Îl știm de ani de zile, ne-am obișnuit cu el, parcă nici nu concepem să deschidem televizoarele și să nu-l vedem acolo. Cătălin Măruță a fost o prezență constantă în peisajul mediatic românesc. Dacă ar fi să ne întrebăm ce studii are, probabil că am răspunde „Jurnalism” sau alte facultăți care implică ideea de comunicare.

De fapt, Cătălin Măruță are studii juridice. A terminat Facultatea de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu.

Atunci, în anii studenției, chiar dacă citea cărți de Drept, s-a angajat la un post de radio, iar mai târziu la o televiziune care se numea TV Super Nova. A dat probe și astfel a ajuns la Televiziunea Română, la emisiunea Trupa DP2. În paralel, a lucrat și la Activ FM.

Lucrează în media din facultate
Lucrează în media din facultate

Cu Dreptul la bază, face comunicare 🙂

Cât a lucrat la TVR 2, a avut mai multe emisiuni de prezentat. De asemenea, a fost coprezentator al selecției naționale pentru Eurovision în 2006, alături de Luminița Anghel și a moderat și dezbaterea de după selecție.

La cât de volubil este, nu te-ai fi gândit că ar avea alte studii în afară de Jurnalism sau Comunicare.

A fost prezentator al emisiunii matinale de la Realitatea TV, „Trezește-te la Realitate cu Măruță”, iar de aici a ajuns la Pro TV, unde prezintă o emisiune de divertisment începând cu 22 septembrie 2007 – La Măruță.

Cătălin Măruță a cunoscut-o pe soția lui într-una dintre emisiunile pe care le prezenta la TVR. Cei doi au împreună doi copii.

Urmăriți Impact.ro și pe