Ce meserie are, de fapt, Gigi Becali. A și lucrat înainte să devină celebru

Madlen Moraru 11.07.2020, 20:18
Ce meserie are, de fapt, Gigi Becali. A și lucrat înainte să devină celebru

Care este, de fapt, meseria lui Gigi Becali? Latifundiarul din Pipera a urmat în anii tinereții o profesie rămasă mai puțin cunoscută. Deși nu e tocmai un secret, acesta preferă să scoată mai puțin la înaintare acest detaliu. Șeful clubului sportiv FCSB are părți mai puțin cunoscute când vine vorba de locurile de muncă avute înainte să devină celebru.

Ce meserie are, de fapt, Gigi Becali

Gigi Becali este foarte celebru și deține o avere impresionantă, fiind cunoscut de către români mai ales ca patron al FCSB. Mai este știut că între iunie 2009 și decembrie 2012 acesta a fost și membru al Parlamentului European. Mai apoi a ajuns și în Parlamentul României, având însă și o condamnare penală din decembrie 2012, până în mai 2013. Afaceristul s-a născut în satul Zagna, în județul Brăila, pe data de 25 iunie 1958. De curând, Gigi Becali și-a celebrat și aniversarea cu numărul 62, împlinind această vârstă deosebită.

Ce meserie are, de fapt, Gigi Becali. A și lucrat înainte să devină celebru
Gigi Becali are, de fapt, o meserie total neașteptată și mai puțin știută, înainte de-a fi celebru

A și lucrat înainte să devină celebru

Gigi Becali s-a făcut remarcat și în peisajul monden românesc, de o bucată îndelungată de timp, fiind cunoscut că afaceristul este dintr-o familie de origine aromână. Familia sa a fost deportată de către comuniști în Bărăgan, iar tatăl acestuia a reușit să facă bani din oierit, în respectiva perioadă din anii de comunism. Totodată, cunoscut mai apoi și ca latifundiarul din Pipera, afaceristul a ajuns în anii de școală să studieze la liceul ”Iuliu Maniu” din București.

În trecut, respectivul liceu mai era cunoscut drept școală profesională. De aceea, a primit și un atestat de mecanic auto. Nu este de mirare că a încercat să își repare de unul singur celebrul autoturism Maybach, la un moment dat, cu o rangă. În anul 2005, acesta s-a înscris la cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice, dar în 2007 a abandonat respectivele studii. Pe atunci spunea că nu poate fi prezent la zi, la cursuri, din pricina obligațiilor sportive, de afaceri și politice pe care le avea.

Gigi Becali a lucrat mai întâi ca lăcătuș-mecanic în cadrul ICCE, pe platforma din Băneasa. În momentul Revoluției din 1989, acesta era paznic la vane și robineți din subsolul clădirii. După acea perioadă, cu un împrumut făcut la Gică Hagi, acesta a început să importe blugi, țigări, săpun și diverse bunuri cu TIR-urile din Turicia. Primise pe atunci și o moștenire importantă care l-a ajutat să se propulseze financiar. În anul 2008, averea acestuia era estimată la 725 de milioane de euro, potrivit Hotnews.

Urmăriți Impact.ro și pe