EXCLUSIV

Ce meserie are Dan Bittman la bază, de fapt. A făcut meditații cu Dinu Patriciu și a fost elevul lui Călin Popescu Tăriceanu EXCLUSIV

Alexandru Catalan 13.03.2023, 17:51

Dan Bittman (60 de ani), unul dintre cei mai apreciați soliști de muzică ușoară românească, din ultimele patru decenii, susține că „nu a făcut niciun pas în spate”, pe plan artistic, așa cum se tot zvonește. În interviul exclusiv pentru Impact.ro, solistul trupei Holograf ne-a explicat de ce refuză să-și mai posteze părerile pe conturile sociale. Ne-a făcut și câteva dezvăluiri interesante, din anii de studenție.

Invitație specială la concertele lui și ale trupei Holograf

Dan Bittman a precizat, exclusiv pentru Impact.ro, de ce postează din ce în ce mai rar pe conturile sale de socializare.

„Internetul a devenit un fel de sală de judecată. În ultima vreme, toată lumea intră în sala aceea și își dă cu părerea, liber, despre câte în lună și în stele!

Am decis să nu mai fac ceea ce făceam cândva pe rețelele sociale. Dar nu consider că ăsta e un pas în spate. Cine vrea să mă vadă, să ne vadă, pe mine și pe colegii mei din trupa Holograf, nu are de făcut decât un lucru absolut normal, să vină la concertele noastre”.

Dan Bittman
Dan Bittman

Ce spune despre o posibilă revenire în televiziune

La aproape 61 de ani, pe care-i va împlini chiar la sfârșitul acestei luni, Dan Bittman simte că mai are o groază de lucruri de oferit admiratorilor săi:

„Nu e niciun fel de regret pentru cei 15 ani de televiziune la care am fost participant direct. Am spus ce am avut de spus! Acum e timpul altora, mai tineri și mai proaspeți. Sigur că dacă ar mai exista vreo propunere, nu înseamnă că o voi refuza fără să mă gândesc la ea, dar e o foarte mică probabilitate ca așa ceva să se întâmple.

Nu-mi fac vise deșarte! Însă cu muzica e cu totul altceva! Am reluat în forță seria de spectacole și constatăm și eu și colegii mei că lumea e tare dornică să revină în sălile de concerte. Ceea ce nu poate fi decât un lucru îmbucurător, după aceea perioadă, nici nu știu cum s-o numesc, în care unii au vrut să ne țină închiși în case. Iar noi, artiștii, nu ne-am putut face meseria”, mai spune Dan Bittman, exclusiv pentru Impact.ro.

A făcut meditații cu Dinu Patriciu și a fost elevul lui Călin Popescu Tăriceanu

În plus, vedeta mai spune că nu regretă nici faptul că nu a practicat niciodată meseria pentru care s-a pregătit în facultate, de constructor de instalații hidrotehnice:

„Nu mi-a părut niciodată rău că am ales muzica în detrimentul meseriei de constructor. Cândva, am vrut să devin arhitect și am făcut meditații cu Dinu Patriciu. Am ratat însă primul examen și fiindcă nu am dorit să pierd un an de viață am dat examen, în același an, la Construcții. Iar la examenul de licență l-am avut asistent pe tânărul profesor, pe atunci, Călin Popescu Tăriceanu, un cadru didactic foarte atent cu pregătirea studenților săi.

Spun asta ca să nu mai existe comentarii de tipul celor cum că m-aș învârti doar în zone pesediste. Na, că am fost și prin curtea liberalilor”, se amuză Dan Bittman de tinerețea sa mai puțin cunoscută.

Îndrăgitul solist a recunoscut și faptul că are o legătură specială cu luna martie, favorită din an.

„Nu e doar luna în care am venit pe lume. E și acea perioadă din an în care sărbătorim primăvara, în care natura încearcă, săraca, să ne transmit, constant, un mesaj legat de frumusețea vieții. Doar că nu prea știm noi să-l descifrăm și să-l prețuim ca atare!”, mai spune solistul celor de la Holograf.

Urmăriți Impact.ro și pe