Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a lucrat

Iancu Andreea 27.10.2020, 19:59
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a lucrat

Viața lui Nicolae Ceaușescu fascinează încă întreaga lume, chiar și la 30 de ani de la moartea sa. Cel care a fost liderul Republicii Socialiste România avea multe secrete, pe care încerca să le păstreze departe de popor. Unul dintre ele este și meseria pe care obișnuia să o practice în tinerețe. Nemulțumit de statutul din trecut, Ceaușescu a decis demolarea clădirii în care a lucrat.

Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu înainte de a deveni conducătorul României

Pe 26 ianuarie 1918, în familia Ceaușescu se năștea Nicolae, al treilea din cei 10 copii. Adevărul despre primii ani din viața lu Nicolae Ceauseșcu a fost descoperit, prin mărturiile apropiaților sau rudelor, după ce el și Elena Ceaușescu au fost executați. Niculina, sora mai mare a dictatorului a vorbit despre cum a ajuns ucenic la cizmărie și cât de mult îi plăcea să învețe în relatări consemnate în fostele Arhive ale Comitetului Central al Partidului Comunist Român, în Dosarul „Rusu Niculina (fostă Ceauşescu) – Amintiri”.

„(…) la una dintre acestea (clăci, n.a.) ne-am dus şi noi, copiii mai mari, adică eu, Marin şi Nicolae (…) Cel care ne însoţea, văzându-l mai dezgheţat şi mai isteţ pe fratele meu Nicolae, îi spune: «măi Nicolae, ia treci şi ordonă tu aici şi spune-le la fiecare cum să meargă cu secerişul» (…) La sfârşitul întrecerii care a fost, Nicolae a ieşit primul”, povesteşte sora fostului lider comunist.

Citește continuarea pe stiridinlume.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...