Ce meserie a avut Ludovic Orban, până să intre în politică. Premierul împlinește, azi, 57 de ani

Redacția IMPACT 25.05.2020, 10:09

Ludovic Orban este unul din personajele cheie din fruntea statului care a fost desemnat să reprezinte Executivul din România, unde gestionează și coordonează evenimentele derulate prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pe care îl conduce. La cei 57 de ani pe care îi împlinește astăzi, actualul premier al României a avut un parcurs profesional divers, până să intre în politică.

Cu ce se ocupa Ludovic Orban, înainte de a fi politician

De profesie inginer, premierul României a cochetat cu mai multe ocupații înainte ca acesta să intre în politică. Ludovic Orban, care împlinește astăzi o venerabilă vârstă de 57 de ani a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității din Brașov (1988), iar ulterior, a urmat studii postuniversitare la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative -SNSPA, în anul 1993.

Premierul României, referiri la meseria de jurnalist.  Foto: gov.ro
Premierul României, referiri la meseria de jurnalist. Foto: gov.ro

Orban și-a făcut debutul în politică în 1992, când s-a alăturat grupării de tineret de atunci a Partidului Național Liberal (PNL-Aripa Tânără). Însă, înainte de a îmbrățișa această ocupație pe care o deține astăzi, Ludovic Orban a fost redactor la cotidianul Viitorul Românesc, în perioada 1990-1992. Dat fiind acest și acest scurt parcurs profesional în ceva ce nu s-a conceretizat într-o profesie, ci doar într-o ocuapție de scurtă durată, în România anilor postdecembriști, șeful Executivului susține, astăzi că înțelege pe deplin rolul pe care mass-media îl deține, în acțiunile globale de informare în pandemia de COVID-19.

„Trecem, de mai multe săptămâni, România şi alte ţări din întreaga lume, printr-o perioadă marcată de emoţiile şi îngrijorările legate de pandemia de coronavirus şi efectele ei, dar şi de volumul de informaţii şi opinii expuse pe această temă. Presa, vectorul principal al acestor informaţii către cetăţeni, este şi ea angrenată în acţiunea globală împotriva unui virus care pune în pericol sănătatea a milioane de oameni şi care ne-a schimbat viaţa radical”, a declarat șeful executivului.

Chiar dacă de numele lui Ludovic Orban se leagă mai multe controverse, iar în relația sa cu mass-media a părut vizbil deranjat, de multe ori de întrebările mai multor jurnaliști, sau de diverse subiecte abordate de presă, acesta transmis, totuși, un mesaj de mulțumire, mai mult sau mai puțin credibil.

„De la primele ştiri despre apariţia noului coronavirus, jurnaliştii au relatat despre eforturile medicilor din prima linie, au transmis către populaţie mesajele autorităţilor privind măsurile de protecţie sanitară necesare şi au adus în atenţie aşteptările oamenilor. De aceea, este firesc să le mulţumim pentru munca lor, cu atât mai mult în această perioadă în care informarea publicului este vitală pentru siguranţa sanitară”, a susținut premierul.

În această dimineață, premierul României a fost prezent la plecarea îm SUA a mai multor specialiști de la Ministerul Apărării Naționale pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19.

 

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea 

Urmăriți Impact.ro și pe