Ce măsuri de relaxare ar putea avea loc, dacă incidența se menține sub 1.5. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Nicu Stan 13.05.2021, 08:44
Ce măsuri de relaxare ar putea avea loc, dacă incidența se menține sub 1.5. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Ce măsuri de relaxare ar putea avea loc, dacă incidența se menține sub 1.5 în București. Anunțul făcut de prefectul Capitalei, disponibil în articolul de mai jos.

Ce restricții vor fi relaxare de vineri în Capitală, dacă rata de infectare nu mai crește

Ce măsuri de relaxare ar putea avea loc în cazul în care incidența se va menține sub 1.5 și astăzi.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a spus miercuri seara ce restricţii vor fi relaxate de vineri, dacă incidenţa în Bucureşti se menţine sub 1,5 la mie şi anunţă când ar putea fi redeschise şcolile pentru toţi elevii.

Restaurantele s-ar putea deschide la o capacitate de 50%
Restaurantele s-ar putea deschide la o capacitate de 50%

Care sunt restricțiile care vor fi relaxate

Dacă rata de infectare se va menține sub 1,5 la mia de locuitori, prefectul Capitalei a spus că va fi convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă și care vor fi pașii către relaxarea restricțiilor.

”Convocăm Comitetul, intrăm în situaţia care este deja prevăzută în Hotărârea de Guvern şi anume scenariul verde. Pot funcţiona spaţiile unde se ţin spectacole la 50% din capacitate, pot funcţiona restaurantele la interior la 50% din capacitate, zonele de jocuri de noroc. De asemenea, pot fi organizate spectacole de tip drive-in sau evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de spectatori. Toate lucrurile astea vor fi posibile” , a declarat Alin Stoica, la Digi24.

Ce se întâmplă dacă rata de infectare crește

De asemenea, el a mai spus că, în scenariul nefericit în care incidenţa va depăși din nou 1,5, atunci ”evident vom rămâne în scenariul de astăzi”. Prefectul Alin Stoica a anunţat că măsurile care ar putea fi adoptate astăzi vor intra în vigoare vineri, de la ora 0.00. În ceea ce priveşte şcoala, Alin Stoica susţine că ”acolo sunt alte scenarii şi alte praguri”.

”De la 1 la mie toţi copii pot să meargă fizic la şcoală. Acum suntem în scenariul în care doar preşcolarii, şcolarii din clasele primare şi terminale pot veni fizic la şcoală, restul trebuie să facă şcoala online”, a declarat Alin Stoica.

Când s-ar putea ajunge la o rată de infectare sub 1 la mia de locuitori

Alin Stoica a admis că este puţin probabil ca incidenţa să scadă la sub 1 la mie până vineri, întrucât ”suntem la 1,42 acum”.

Dacă se păstrează acest trend şi nu avem niciun fel de influenţe din perioada anterioară, când au fost mai relaxate lucrurile, atunci este posibil să ajungem spre 1 la mie, însă trebuie să vedem că pasul de descreştere este mai mic şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până ajungem acolo”, a precizat Alin Stoica.

Urmăriți Impact.ro și pe