Ce măsuri anunță Raed Arafat pentru români, de la 1 iunie 2020. Mesaj important

Rădulescu Valentin 27.05.2020, 21:00
Ce măsuri anunță Raed Arafat pentru români, de la 1 iunie 2020. Mesaj important

Raed Arafat a vorbit recent despre noile măsuri de relaxare. Acestea vor putea intra în vigoare de la data de 1 iunie 2020. Totodată, riscul de infectare este mare, iar românii trebuie să respecte în totalitate măsurile impuse.

Raed Arafat anunță noi măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie 2020

Șeful DSU a vorbit miercuri despre următoarele măsuri de relaxare. Acesta a susținut că de la data de 1 sau 2 iunie vor fi cu siguranță și alte măsuri de relaxare suplimentare. Măsurile vor fi impuse numai dacă numărul de cazuri cu noul tip de virus sunt în continuare scădere. Totodată, Raed Arafat a mărturisit că per ansamblu numărul de cazuri înregistrate sunt în scădere, comparativ cu numărul testelor efectuate. Pandemia încă nu a dispărut, dar situația este ținută sub control.

„Numărul cazurilor este stabil – per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control”, a mărturisit Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Ce măsuri anunță Raed Arafat pentru români, de la 1 iunie 2020. Mesaj important
Ce măsuri anunță Raed Arafat pentru români, de la 1 iunie 2020. Mesaj important

Cum se vor lua noile măsuri?

Măsurile pentru următoarea perioada se vor discuta și în ședința de mâine, adică joi. Atunci se va vorbi și se vor face analize pe baza datelor din alte țări. Totodată, secretarul de stat a declarat că nu putem discuta momentan despre o creștere necontrolabilă a cazurilor, astfel încât pot intra în vigoare noile măsuri de relaxare. Pe teritoriul României au fost confirmate 18.594 de cazuri, dintre care 12.162 au fost declarate vindecate și externate.

„Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate de la 1-2 iunie. Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine (joi, n.r.) vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor”, a mai adăugat Raed Arafat, potrivit sursei citate de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe