Ce maşini nu au voie să circule de Crăciun pe această şosea aglomerată din România. Autorităţile au anunţat restricţiile de trafic

Badea Violeta, Camelia Moldoveanu 23.12.2021, 07:50
Ce maşini nu au voie să circule de Crăciun pe această şosea aglomerată din România. Autorităţile au anunţat restricţiile de trafic

Anunț important pentru șoferii din țara noastră! Poliția română anunță că în zilele de vineri 24 decembrie, sâmbătă 25 decembrie și duminică 26 decembrie 2021, în perioada sărbătoririi Crăciunului, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere. Iată ce mașini nu vor avea voie să circule pe această șosea aglomerată!

Restricții de trafic pe Valea Oltului de Crăciun

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în zilele de vineri, 24 decembrie, sâmbătă, 25 decembrie, şi duminică, 26 decembrie, în perioada sărbătoririi Crăciunului, vor fi impuse restricţii de circulaţie pentru anumite vehicule.

Este vorba de cele cu masa mai mare de 7,5 tone. Restricţiile sunt impuse doar în anumite intervale orare. Mai exact, vineri între orele 16.00 şi 22.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 6.00 şi 22.00.

Precizăm că restricțiile vizează doar maşinile de peste 7,5 tone, nu și celor destinate exclusiv transportului de persoane. Acestea sunt impuse pe ambele sensuri de mers ale DN7, Piteşti (intersecţia DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Vestem (intersecţia DN7 cu DN 1).

Potrivit sursei citate, șoferii care vor încălca aceste prevederi vor fi amendați, conform ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018.

Restrictii de circulatie pe DN7
Restrictii de circulatie pe DN7

E legal sau nu să pui coarne de ren pe mașină

În perioada sărbătorilor de iarnă, mulți șoferi își pun coarne de ren pe mașină. E legal sau nu acest lucru, pare să fie acum întrebarea de pe buzele tuturor. Ei bine, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a oferit răspunsul prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Un șofer care s-a gândit să își pună aceste accesorii pe mașină a vrut să se asigure că nu va fi amendat de polițiști. Astfel, acesta s-a adresat autorităților prin intermediul rețelei sociale. Iată ce răspuns a primit.

„Am văzut multe mașini tunate cu coarne de ren și nas roșu. Mă gândeam să îmi pun și eu. Este legal sau nu?”, a întebat bărbarul.

„Având în vedere că nu ați intervenit asupra caroseriei, sistemelor de frânare, dispozitivelor de iluminare și sonore etc. această decorare a mașinii dumneavoastră nu va fi sancționată de politie, poate doar vizual de participanții la trafic. Dar:

1. Dacă mașina este ren, vă asumați să fiți Moș Crăciun pentru toți?

2. Să știți că nu puteți depăși viteza legală, nu aveți prioritate în trafic și nici nu o să puteți parca oriunde…

3. Nasul poate să rămână roșu doar la mașină. Suntem convinși că ați înțeles diferența.

Coarnele de ren n-or să vă ofere niciodată siguranța în trafic.

În concluzie, vă recomandăm să fiți mai preocupat de cauciucurile de iarnă, antigel, sistemul de dezaburire etc.

P.S. Vă readucem aminte că montarea luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate se sancționează cu amendă cuprinsă între 6 și 8 puncte, adică între 870 și 1160 lei”, este răspunsul oferit de MAI.

Așadar, șoferii riscă să ia amendă dacă își pun coarne de ren și nas roșu pe automobil, atunci când kit-ul auto de Crăciun este dotat cu sistem de iluminare.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...