Ce mașini cumpără românii. Pe ce loc e Dacia, în topul preferințelor

Stefan Daniel 12.08.2019, 15:51
Ce mașini cumpără românii. Pe ce loc e Dacia, în topul preferințelor

Dacia este în continuare în topul preferințelor românilor, dar piața auto de la noi este foarte diversificată și, prin urmare, concurența este acerbă. S-a înregistrat iar un număr record de înmatriculări în primele șapte luni ale acestui an. Românii au început să-și ia, în sfârșit, și mașini noi, dar automobilele second-hand conduc în continuare detașat, iar motivul este evident.

Ce mașini mai preferă românii și pe ce loc s-a aflat Dacia, în topul preferințelor, în luna iulie

Ce mașini cumpără românii. Pe ce loc e Dacia, în topul preferințelor
Dacia e în continuare în topul preferințelor românilor

Doar în luna iulie a acestui an, în România, au fost înmatriculate 23.206 de autoturisme noi, conform informațiilor oferite de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare. Este o creștere spectaculoasă, cu 52,6% mai mult decât în aceeași perioadă, în 2018.

În ciuda faptului că piața auto este foarte diversificată la noi și are cea mai mare creștere din Europa, în luna iulie 2019, românii au preferat în continuare Dacia. Marca românească este pe primul loc în clasament, din nou. Au fost înmatriculate 7.241 de unități, cu o creștere de 50% față de iulie 2018.

Brandul românesc traversează, așadar, în continuare, o perioadă foarte bună a vânzărilor.

Următoarea marcă preferată de români a fost Renault, care a avut și cea mai mare rată de creștere pe acest segment (2.359 de mașini). Românii mai preferă și Skoda (2.000 de unități), urmată apoi de Ford și Volkswagen.

Pe ce loc se află Dacia în topul preferințelor românilor, în primele șapte luni ale lui 2019

Ce mașini cumpără românii. Pe ce loc e Dacia, în topul preferințelor
În topul preferințelor românilor mai este și Skoda

Anul acesta, în primele șapte luni, au fost înmatriculate 94.826 de mașini noi, un record, cu o creștere de 26% față de aceeași perioadă anul trecut. Acest lucru reflectă o creștere a veniturilor românilor și/sau o conștientizare că este mai rentabil să iei o mașină nouă, dacă-ți permiți.

Dacia ocupă primul loc și în acest clasament. Anul acesta, până acum, au fost înmatriculate 28.618 autoturisme românești – creștere de 35%.

Restul mărcilor ocupă altă ordine în top, față de cea din topul lunii iulie. Românii au preferat, după Dacia, mărci ca Toyota, Nissan sau Renault. Volkswagen a stagnat anul acesta – doar 6.600 de unități.

Mașinile second-hand, în continuare cele mai numeroase

Chiar dacă au fost înmatriculate mai multe mașini noi, cele SH încă sunt cele mai numeroase. Mulți români nu-și permit o mașină nouă, dar sunt și mulți, dintre aceștia, care preferă să cumpere modele de lux, dar vechi, cu probleme tehnice, la prețul la care ar putea să-și ia una mai ieftină, dar nouă.

Aici ține, din nou, de educația financiară extrem de precară de la noi, dar și de preferințele personale ale fiecăruia.

În luna iulie, românii au înmatriculat 40.304 unități, în creștere cu 2.3% comparativ cu iulie 2019.

Vezi și cât costă Dacia Duster cu cel mai nou și mai mic motor.

Urmăriți Impact.ro și pe