Ce mașină și-a luat Papa Francisc, după ce a renunțat la Dacia Duster. A fost o alegere neașteptată

Mihai Roșoiu 16.10.2020, 10:56
Ce mașină și-a luat Papa Francisc, după ce a renunțat la Dacia Duster. A fost o alegere neașteptată

Ce mașină și-a luat Papa Francisc, după ce a renunțat la Dacia Duster. În mod neașteptat, Papa s-a aliniat ultimelor norme și a preferat un autoturism ecologic. Noul papa-mobil este produs în Japonia și îndeplinește toate normele… viitorului.

Ce mașină și-a luat Papa Francisc, după ce a renunțat la Dacia Duster

În momentul anunțului că Papa va vizita România în anul 2019, constructorul de la Pitești a pregătit o mașină pentru vizita istorică de pe meleagurile mioritice. Un automobil Dacia Duster de culoare albă a fost modificat și transformat într-un papa-mobil. Suveranul Pontif a folosit mașina pentru unele deplasări de pe parcursul vizitei în România.

Ce mașină și-a luat Papa Francisc
Ce mașină și-a luat Papa Francisc

Acum, Papa a trecut la un papa-mobil ecologic. Vaticanul a achiziționat o Toyota sută la sută ecologică. Mai exact, Papa se va deplasa cu o Toyota Mirai, care funcționează pe bază de hidrogen. Noul automobil transformă hidrogenul în apă, iar autonomia de rulaj este de 500 de km.

Așadar, Papa Francisc a renunțat la Dacia Duster. În 2019, Suveranul Pontif a  fost în România, între 31 mai şi 2 iunie, şi a vizitat Bucureşti, Iaşi, Şumuleu-Ciuc şi Blaj. Pe toată perioada, liderul catolicilor din lumea întreagă a folosit autoturismul creat special pentru acest eveniment. Duster-ul alb a fost folosit de Papa după un control riguros al serviciilor secrete de la Vatican.

Papa se deplasează în mașina viitorului

Papa Francisc a renunțat la Dacia Duster și și-a achiziționat o altă mașină. Alegerea este total neașteptată pentru că este prima oară când un astfel de automobil ajunge în garajele de la Vatican.

Toyota Mirai este o mașină pe cât de bună, pe atât de valoroasă. Datele oficiale indică faptul că un model al celebrului contructor japonez ar costa peste 50.000 de euro. Prețul poate fluctua în funcție de opțiuni. Cel mai probabil, automobilul deținut de Vatican este unul dintre cele mai scumpe.

Ce mașină și-a luat Papa Francisc
Ce mașină și-a luat Papa Francisc

La finele lunii noiembrie a anului 2017, Papa Francisc a primit în dar un Lamborghini Huracán personalizat. Automobilul ce are un preț de pornire de 185.000 de euro și este capabil să atingă viteza maximă de 325 km/h a fost scos la licitație și vândut.

Automobilul a fost scos la licitație cu scopul ca încasările să meargă către o fundație care ajută creștinii exilați în Irak. Și Suveranul Pontif care a și binecuvântat automobilul a primit 1.210.000 de dolari pe mașină.

Ce mașină și-a luat Papa Francisc
Ce mașină și-a luat Papa Francisc

Modelul Lamborghini Huracán a fost cumpărat de un spaniol care are de gând să închirieze mașina cu preţul de 5.000 de euro pe zi. Și este posibil să găsească destul doritori, în condițiile în care bolidul accelerează de la 0 la 100 km/h în doar trei secunde

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe