Ce marcă de mașină își doresc cel mai mult românii. Topul brandurilor în Europa

Cristian Cojocaru 14.05.2021, 17:14
Ce marcă de mașină își doresc cel mai mult românii. Topul brandurilor în Europa

O echipă de cercetare a încercat să afle ce marcă de mașină preferă românii, având în vedere că preferințele sunt împărțite. Cei care au condus studiul, au apelat la statisticile căutărilor efectuate pe motorul de căutare Google.

Ce marcă de mașină preferă românii

În scopul de a descoperi, care este mașina pe care oamenii doresc să o cumpere sau visează să se afle în spatele volanului, cei de la picodi.com, au comparat statisticile căutărilor efectuate în cadrul site-ului Google, vizând peste 60 de mărci de mașini. Raportat la mașini, au fost incluse în studiu mai multe clase, precum premium, clasa medie și cea economy.

La nivel european, marca de mașini care se bucură de cel mai mare succes aparține producătorului german, BMW. Brandul este situat pe lista celor mai reznonante nume în industria constructoare de mașini, din 15 țări din Europa. Printre acestea, se numără Mara Britanie, Germania, Austria, Ungaria, România, Muntenegru și altele. De aici reiese faptul că românii preferă producătorul german de mașini, BMW.

Pe cel de-al doilea loc se regăsește eleganul Mercedes-Benz, fiind foarte popular pintre căutările internauților din aproximativ 10 țări. Cei mai mulți dintre cei care preferă această marcă de mașină sunt cetățeni ai Rusiei, Azerbaidjanului, Armeniei, Albaniei dar și țări vestice precum Portugalia, Luxemburg și Belgia.

marcă mașină românii
In urma cercetarii, BMW este cea mai preferata marca de masini a romanilor

Ce țări preferă mașinile coreene

Toyota pare să fie preferată în Polonia, Bulgaria, Grecia, Lituania și Letonia, ocupând cea de-a treia poziție. Locul 4 a fost ocupat de doi mari producători de mașini, vorbind despre Volkwagen și controversata Tesla. Mașinile electrice ale americanilor sunt preferate în țări precum Irlanda, Lichtenstein, Norvegia dar și Eleveția în timp ce producătorul german are parte de simpatie pe piața automobilistică din Spania, Italia, Ucraina și Belarus.

Sud-coreeni de la Hyundai au reușit să ocupe și ei o poziție în clasament, datorită preferințelor Cehiei, Slovaciei și Islandei. Pe ultimele locuri în top se află francezii de la Peugeot și Renault dar și marca suedeză Volvo. Aceste mărci se află în coada topurilor din fiecare țară. Dacă Peugeot a fost bifată de francezi și danezi, Renault se regăsește în căutările turcilor. Suedezii dau dovadă de naționalism, astfel că propria marcă de mașini se află pe primul loc în căutările suedezilor.

Cercetarea celor de la picodi.com s-a bazat pe o comparație de căutări a 64 de mărci de automobile între perioada 2017-2021. În cazul Andorrei, Maltei, Monaco, San Marino și Vatican, datele nu au fost disponibile. Datele istorice au fost obținute cu ajutorul Google Keyword Planner.

Urmăriți Impact.ro și pe