Ce lucruri nu trebuie să faci în prezența pisicii. Neapărat să ții cont de asta

Ana Anitoiu / 30.10.2020, 15:33
Ce lucruri nu trebuie să faci în prezența pisicii. Neapărat să ții cont de asta

În unele privințe, îngrijirea pisicilor se aseamănă cu cea a copiilor. Unele greșeli pot duce la îmbolnăvirea lor sau la probleme de comportament.

Ce nu trebuie să faci în prezența pisicilor

  1. Să nu ridici tonul, în preajma pisicii

Pisicile au un auz mult mai fin decât al oamenilor. De aceea, țipetele, certurile ori strigătele le stresează. Aceste animale de companie ar trebui să fie tratate la fel cum sunt tratați copiii. Adică să fie ferite de certurile din familie.

  1. Să nu le lași în preajma prea multor copii

Chiar dacă unele pisici sunt obișnuite să trăiască în familii cu unul sau mai mulți copii, acestea ar putea să nu suporte foarte bine prezența unor copii străini.

Astfel, în cazul în care vrei să organizezi o petrecere pentru copii acasă, este recomandat să lași pisicile să stea singure într-o încăpere. Zgomotele înalte produse de copii le-ar putea provoca probleme de comportament.

  1. Să nu lași ferestrele și ușile din exterior deschise și nesecurizate

Pisicile pot fi atrase ușor de un fluture sau o pasăre pe care o vede trecând pe la fereastră. Astfel, ele pot alerga și pot sări pe fereastră, ajungând să cadă de la etaj.

În plus, la o furtună cu fulgere și tunete, pisicile s-ar putea speria și ar putea fugi. Totuși, ele nu se sperie la fel de ușor ca prietenii canini, în aceste condiții.

Ce nu trebuie sa faci in prezenta unei pisici
Ce nu trebuie sa faci in prezenta unei pisici
  1. Să nu lași medicamente și substanțe chimice la care pisicile să poată ajunge

La fel ca în cazul copiilor, pisicile trebuie să fie ferite de medicamentele și substanțele chimice din casă. Acestea trebuie să își aibă locul într-un loc inaccesibil lor.

Nici sortarea medicamentelor nu ar trebui să fie făcută în prezența pisicilor. Felinele pot fura și înghiți pastile într-o fracțiune de secundă.

Reguli pentru îngrijirea pisicilor

Unele reguli pentru îngrijirea pisicilor sunt esențiale pentru ca aceste animale de companie să fie sănătoase și fericite.

  1. Deparazitarea internă și extermă

Deparazitarea pisicilor este necesară, chiar dacă acestea locuiesc în casă. Încălțămintea purtată afară și adusă apoi în locuință sau țânțarii pot purta paraziți ce pot îmbolnăvi felinele.

  1. Plimbările în afara locuinței

Nu este sănătos pentru pisici să stea doar în casă, chiar dacă se pot adapta foarte bine la acest fel de a trăi. Și aceste animale de companie au nevoie de mișcare și merită să se bucure de natură.

  1. Curățarea rară a bolurilor și litierei

Pisicile preferă să nu bea și să nu mănânce din boluri murdare. În plus, acestea ar putea conține resturi de mâncare ce le pot îmbolnăvi. O litieră necurățată periodic va face ca pisicile să își găsească locuri mai curate în care să își facă nevoile.

  1. Supraalimentarea

Pisicile pot fi foarte pofticioase și mâncăcioase. Însă, chiar dacă insistă în cel mai adorabil mod cu putință să primească hrană peste necesarul ei, nu ar trebui să cedezi. Altfel, pot ajunge să aibă probleme cu greutatea și de aici și alte probleme de sănătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI