Ce lovitură pentru Diana Șoșoacă. Anunțul momentului, procurorii au decis deja

Badea Violeta 17.11.2021, 19:39
Ce lovitură pentru Diana Șoșoacă. Anunțul momentului, procurorii au decis deja

Veste mai puțin bună pentru Diana Șoșoacă. Senatoare nu se aștepta să primească o asemenea lovitură. Iată de ce a intrat în atenția procurorilor DIICOT.

Diana Șoșoacă a intrat în atenția procurorilor

La începutul lunii septembrie, Diana Șoșoacă, alături de mai mulți protestatari, a blocat activitatea unui centru de vaccinare din județul Iași.

Dosarul respectiv a fost declinat de procurorii Parchetului General către parchetul de combatere a infracțiunilor de crimă organizată.

Astfel, senatoarea a ajuns să fie cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei Covid-19, notează G4Media.

Amintim că Diana Șoșoacă a blocat, în data de 4 septembrie, activitatea unui centru de vaccinare. Senatoarea a transmis tot evenimentul live pe Facebook, iar pe filmare se pot auzi strigătele protestatarilor.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!” și „Cea mai mare minciună a secolului”, cu referire la carantina de la Răchiteni.

Diana Sosoaca a filmat tot protestul de la Rachiteni
Diana Sosoaca a filmat tot protestul de la Rachiteni

Ce a declarat medicul care a condus echipa mobilă

Medicul Elena Popa, care a condus echipa mobilă de la Răchiteni, a declarat că s-a temut pentru viața ei și pentru siguranța cadrelor medicale care încercau să-și desfășoare activitatea. Doctorul a povestit că atitudinea protestatarilor a fost foarte agresivă atât verbal, cât și fizic.

„Ce am simțit? M-am temut pentru siguranța mea, pentru siguranța echipei și am fost foarte dezamăgită de faptul că nu am reușit să îmi îndeplinesc activitatea pentru care m-am dus acolo. Sincer, m-am temut pentru viața mea la un moment dat.

De asta am și ieșit în față, pentru că trăgeau de ușă, țipau la ușă și am ieșit ca să vorbesc cât pot cu dumnealor. Plus că eu am găsit acolo niște cetățeni care voiau să se vaccineze și nu au putut să intre în clădire. Au fugit, au fost goniți, nu știu să vă spun. Noi am fost anunțați că poliția ar fi acolo, dar nu au fost… Atitudinea lor a fost foarte agresivă, și verbal, și fizic”, a spus Elena Popa.

De asemenea, directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a precizat că protestatarii au blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință.

„Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”, a declarat Vasile Cepoi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...