Ce legătură neobișnuită există între cartofi prăjiți și încălzirea globală. Rezultatul surprinzător al unui studiu

Nicu Stan 10.08.2021, 15:15
Ce legătură neobișnuită există între cartofi prăjiți și încălzirea globală. Rezultatul surprinzător al unui studiu

Ce legătură neobișnuită există între cartofi prăjiți și încălzirea globală. Rezultatul surprinzător al unui studiu. De încălzirea globală și de schimările climatice vinovat este omul și acțiunile sale, în principal. Însă nu se aștepta nimeni la una ca asta, alimentația oamenilor să influențeze distrugerea Terrei. Mai multe amănunte incredibile, în articolul de mai jos.

S-a aflat cum am putea salva planeta de încălzirea globală. Ar trebui să mâncăm mai mulți cartofi prăjiți. Care este legătura

S-a aflat ce legătură neobișnuită există între cartofii prăjiți și încălzirea globală. Astfel, pe lista motivelor pentru care schimbările climatice și încălzirea globală sunt inevitabile și ireversibile se află multe acțiuni ale omului. Nimeni nu se aștepta însă să aibă legătură directă și cu dieta noastră, mai exact, cu ce nu mâncăm suficient.

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon este cea mai mare provocare cu care se confruntă mapamondul în acest an. Astfel, se fac eforturi pentru migrarea către mașini electrice sau hibride și renunțarea la combustibili fosili în favoarea energiei verde. Un alt mod prin care omul poate ajuta planeta ține, culmea, de un consum sporit de cartofi prăjiți.

Maersk promite ca va reduce emisiile de carbon la zero pana in 2050
Maersk promite ca va reduce emisiile de carbon la zero pana in 2050

Care este problema Maersk, cea mai mare companie de transport maritim

Un studiu publicat de grupul danez A.P. Moller Maersk A/S atrage atenția asupra legăturii ciudate între dieta noastră și schimbările climatice. Maersk este cea mai mare companie de transport maritim din lume și susține că ar folosi biocombustibil pentru a-și propulsa navele, însă nu există suficient ulei de gătit folosit din care să fie fabricat acesta.

”Biocombustibilul este produs pe bază de ulei de gătit folosit, dar problema este că lumea nu consumă suficienți cartofi prăjiți. Nu putem continua să ne extindem. Dacă ritmul nostru de creștere va continua, vom epuiza uleiul de gătit folosit într-un an sau doi”, a declarat directorul general Soren Skou.

Câtă motorină consumă Maersk

În prezent, Maersk deține o flotă formată din mai multe de 700 de nave de mare tonaj aflate în circulație în fiecare colț al globului.

Aceste vane consumă anual aproximativ 12 milioane de tone de motorină, având un impact imens asupra mediului înconjurător.

Uleiul deja gătit, mai scump ca uleiul proaspăt

Ca să înțelegem mai bine cum stă treaba, cantitatea de motorină consumată de Maersk într-un an reprezintă întreaga cantitate de petrol produsă la nivel mondial într-o singură zi.

De asemenea, compania daneză promite că își va reduce emisiile de CO2 la zero, până în anul 2050. Ca o curiozitate, uleiul de gătit deja folosit este mai scump decât uleiul de gătit nou. Motivul este cererea uriașă în vederea producerii de biocombustibil, scrie observatornews.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe