Ce le răspunde Meleșcanu celor care îl critică pentru pensia specială de 9000 de lei. Cum a ajuns el, de fapt, la această sumă

Redacția IMPACT 24.01.2020, 14:16
Ce le răspunde Meleșcanu celor care îl critică pentru pensia specială de 9000 de lei. Cum a ajuns el, de fapt, la această sumă

Zilele trecute s-a declanșat tot mai multe discuții pe fondul faptului că Teodor Meleșcanu, Președintele Senatului a fost numit pe criterii de neconstituționalitate în funcția sa. Mai mult, Cristian Năsui, economistul USR a adus în atenția cetățenilor, pe pagina sa de Facebook și suma uriașă pe care Teodor Meleșcanu o incasează lunar, o sumă care rezultă din comasarea salariului său de senator cu pensia specială.

Teodor Meleșcanu, motivează cei 9000 de lei încasați din pensia specială

Ca urmare a cumulării salariului său de la Senat, care este de 14.000 de lei pe lună, cu pensia specială, în valoare de aproape 9000 de lei pe lună, Teodor Meleșcanu încasează lunar 22.936 de lei.

Actualul Președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, a transmis astăzi un mesaj prin intermediul paginii sale de Facebook în care motivează banii pe care acesta îi primește lunar de la statul român.

El își începe pledoaria notând faptul că zilele acestea, a ajuns să fie un lucru comun faptul că „persoane care nu au făcut nimic pentru țară și pentru societatea românească să lanseze atacuri asupra celor care și-au dovedit valoarea de-a lungul anilor și care, evident, constituie un motiv de frustrare pentru epigonismul lor”.

„Pentru domnul Claudiu Iulius Gavril Năsui am câteva răspunsuri, cu scuzele care se impun”, continuă ironic Teodor Meleșcanu.

Claudiu Nasui, deputat USR. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Claudiu Nasui, deputat USR. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

„-Îmi cer scuze că m-am născut în timpul războiului și că mi-am permis să supraviețuiesc acelei perioade de lipsuri, foamete, boli și tot felul de mizerii.

– îmi cer scuze că, supraviețuind, am înțeles de copil că părinții, în afara de iubirea lor și educația de bază, cei 7 ani de acasă, nu aveau ce să îmi ofere și m-am năpustit asupra învățăturii, școala fiind singura alternativă la sărăcia în care se zbătea România pe atunci.

– îmi cer scuze că am fost un student eminent, că am absolvit un doctorat pe vremea când, pentru a obține un doctorat nu aveai nevoie de banii lui tata, ci doar de muncă, inteligență, sacrificiu și dedicare.

– îmi cer scuze că de cincizeci și cinci de ani muncesc în țara mea și pentru țara mea, nu pentru firma lui tata, nici pentru alte afaceri cu statul român, că nu am vândut mărfuri statului român la prețuri supraevaluate, ca să mă îmbogățesc fraudulos”, a scris pe Facebook politicianul în vârstă de 78 de ani.

„Ce am făcut eu pentru România puteți citi pe Wikipedia”

Președintele Senatului mai spune că pensia sa este câștigată prin munca depusă în slujba statului român și nu în cadrul unei firme.

„Ce am făcut eu pentru România puteți citi pe Wikipedia și dacă nu vi se pare edificator, vă recomand cartea “Diplomația – Politica externă a României 1992 – 1996; 2017-2019”, pe care am publicat-o de curând și unde veți găsi date și documente oficiale, nu vorbe fară acoperire și calomnii așa cum emiteți dumneavoastră (n.red. Claudiu Năsui).

Cartea vă lămurește cu privire la ce mă recomandă pentru a avea “remunerații barosane”, cum vă exprimați dumneavostra cu eleganță. De altfel, ca parlamentar și dumneavoastră încasați “remunerații barosane”. Să înteleg că și dumneavoastră “capușați” statul?”, a explicat Meleșcanu.

Urmăriți Impact.ro și pe