Ce le cere Raed Arafat românilor atunci când ies din casă. ”Dacă nu găsiți să cumpărați, atunci faceți asta”

Redacția IMPACT 06.04.2020, 08:36
Ce le cere Raed Arafat românilor atunci când ies din casă. ”Dacă nu găsiți să cumpărați, atunci faceți asta”

Raed Arafat le-a cerut românilor să urmeze cu mare seriozitate sfaturile de bază în lupta cu noul virus. În perioada în curs, atunci când ieșiți din casă, trebuie să vă asigurați că respectați măsurile impuse de autorități.

Ce le cere Raed Arafat românilor atunci când ies din casă: ”Dacă nu găsiți să cumpărați, atunci faceți asta”

Șeful Departamentului Situațiilor de Urgență (DSU) le cere românilor să poarte mască, atunci când sunt nevoiți să își părăsească domiciliile. Criza sanitară este resimțită la momentul actual și în țara noastră, prin numărul tot mai mare de îmbolnăviri confirmate, de la o zi la alta. Totodată, prin intermediul unei postări pe rețelele sociale, Raed Arafat le-a cerut tuturor să poarte o mască.

Indiferent că obiectul de protecție este achiziționat, fie realizat acasă, trebuie să devină o practică. Secretarul de stat a mai recunoscut că această acțiune e una cu care cetățenii de rând se vor obișnui mai greu, dar pe care trebuie să o practice neapărat.

Ce le cere Raed Arafat românilor atunci când ies din casă. ”Dacă nu găsiți să cumpărați, atunci faceți asta”
Purtatul de mască trebuie să devină o practică obligatorie în rândul cetățenilor, susține Raed Arafat

„Când am vorbit la începutul pandemiei despre purtarea măștii de persoanele din stradă, idea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost și au existat explicații pertinente de ce să nu devină purtatul măștii o practică generală, această fiind recomandată numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost și lipsa majoră a măștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical. (…) Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID-19 în comunitate.”, și-a început Raed Arafat postarea, pe Facebook.

Secretarul de stat a mai vorbit și despre faptul că nepurtarea unei măști duce la o răspândire mai rapidă a noului virus. Totodată, o altă problemă semnalată a fost și lipsa de măști medicale din comerț. De aceea, dacă nu găsiți să vă cumpărați o mască de la farmacie, fie din alte locuri specializate, vă puteți confecționa câteva, acasă. De cele mai multe ori, și prețurile ajung să fie foarte mari pentru astfel de obiecte de uz sanitar.

Ce spune Raed Arafat despre măștile sanitare confecționate acasă

„Măsurile luate până acum de autoritățile din România au fost unele cu impact pozitiv, purtarea măștii sau a orice material care poate împiedică că particolele care se răspândesc când vorbim, tușim sau strănutăm, să ajungă la alții sau la noi și să ducă la răspândirea virusului, ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se lupta cu acest virus și în sprijinul nostru a tuturor pentru a ne proteja și a proteja pe alții. Aduceți-vă aminte, nu este nevoie de masca medicală că să va protejați și să protejați pe alții… puteți improviza!”, a mai susținut Raed Arafat, pe rețelele sociale.

 

Urmăriți Impact.ro și pe