Ce le cere Bill Gates locuitorilor ţărilor bogate pentru a reduce poluarea. La asta sigur nu te aşteptai

Nicu Stan 17.02.2021, 13:29
Ce le cere Bill Gates locuitorilor ţărilor bogate pentru a reduce poluarea. La asta sigur nu te aşteptai

Ce le cere Bill Gates locuitorilor ţărilor bogate pentru a reduce poluarea. La asta sigur nu te aşteptai. Care este cerința incredibilă a miliardarului filantrop, citiți în rândurile de mai jos.

Bill Gates a găsit vinovații pentru schimările climatice. Pe cine aruncă vina miliardarul filantrop

S-a aflat ce le cere Bill Gates locuitorilor ţărilor bogate pentru a reduce poluarea. La asta sigur nu se aștepta nimeni.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, crede că rezolvarea schimbărilor climatice ar fi ”cel mai uimitor lucru pe care l-a făcut vreodată omenirea”. Astfel, în noua sa carte – „How to Avoid a Climate Disaster” -, miliardarul a spus că, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ce determină schimbările climatice pe întregul glob, țările bogate ar trebui să consume doar ”carne de vită 100% sintetică”, notează technologyreview.com.

Renunțarea la consumul cărnii de vită ar elimina problemele climatice ale omenirii

În așa fel, potrivit miliardarului, omenirea ar putea să evite calamitatea prin realizări tehnologice, iar politicile guvernamentale sunt utile pentru micșorarea impactului schimbărilor climei.

De asemenea, în cartea sa, Bill Gates notează că unele guverne ar trebui să renunțe la consumul de carne de vită, pentru că acest sector contribuie în mod masiv la emisiile de gaz metan.

Omul modern ar trebui să consume carne de vită sintetică

Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică. Te poți obișnui cu diferența de gust”, a spus Bill Gates.

Între anii 2000 și 2017, cantitatea de metan din aer s-a mărit într-un mod alarmant, fapt pentru care oamenii de știință sunt de părere că ar putea fi o creștere a încălzirii globale cu până la 4 grade Celsius până la sfârșitul acestui secolul.

Vacile trebuie să dispară

Emisiile provenite de la bovine și de la alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele provenite din industria combustibililor fosili pentru metan”, a afirmat dr. Robert Jackson, de la Universitatea Stanford.

Sunt conștient că sunt un mesager imperfect asupra schimbărilor climatice. Lumea nu lipsește de oameni bogați cu idei mari despre ceea ce ar trebui să facă alți oameni sau care cred că tehnologia poate rezolva orice problemă”, se maia arată într-un extras din cartea miliardarului.

Bill Gates iubește hamburgerii

Bill Gates recunoaște că avioanele private sunt ”plăcerea sa vinovată”. De asemenea, iubește hamburgerii și mănâncă struguri tot timpul anului și spune că acuzațiile de ipocrizie sunt un mare hop politic în calea activismului climatic.

Dețin case mari și zbor în avioane private, de fapt, am fost recent la Paris pentru conferința climatică, deci cine sunt eu pentru a preda oricui despre mediu? Mă declar vinovat de toate cele trei acuzații. Nu pot nega că sunt un tip bogat cu o părere. Totuși, cred că este o opinie în cunoștință de cauză și încerc mereu să aflu mai multe”, a mai spus Bill Gates.

Urmăriți Impact.ro și pe