Ce le-ar fi făcut Vladimir Putin generalilor care nu au reuşit să cucerească încă Ucraina. Pedeapsa primită de militari

Stan Filon 11.03.2022, 16:01
Ce le-ar fi făcut Vladimir Putin generalilor care nu au reuşit să cucerească încă Ucraina. Pedeapsa primită de militari

Vladimir Putin nu este mulțumit deloc de cum decurge invadarea Ucrainei! Președintele Rusiei și-a ieșit din nou din fire și se pare că a demis nu mai puțin de opt generali, deoarece aceștia nu au reușit să-i ofere victoria liderului de la Kremlin. În plus, șeful statului este foarte supărat pe serviciul secret FSB, care i-ar fi dat rapoarte eronate legate de starea în care se afla Ucraina la începutul conflictului.

Vladimir Putin și-a îndreptat furia către generalii care nu au reușit încă să-i aducă victoria asupra Ucrainei

Informațiile vin de la Oleksiy Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei. Acesta a declarat recent că „aproximativ opt” generali ruși au fost demiși de la începutul războiului. În plus, Vladimir Putin este nemulțumit de serviciul secret FSB, care i-ar fi înmânat informații care sugerau că Ucraina este slabă, plină de grupuri neonaziste și ar ceda destul de ușor, dacă ar fi atacată.

„Avem o înțelegere clară a planurilor pe care le are inamicul acum. Au schimbat puțin planul avut la începutul războiului, pe care doreau să-l câștige în 2-3 zile și să mărșăluiască în Kiev. Nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla niciodată. Și-au schimbat conducerea. Au avut vreo 8 generali înlăturați din posturi pentru că nu au finalizat sarcina. Acum au fost numiți alții noi. Înțelegem clar ce se întâmplă în Federația Rusă. Mai mult, pot spune că sunt disperați”, a declarat Danilov astăzi la TV de stat ucraineană.

Vladimir Putin si-a indreptat furia catre generalii care nu au reusit inca sa-i aduca victoria asupra Ucrainei
Vladimir Putin si-a indreptat furia catre generalii care nu au reusit inca sa-i aduca victoria asupra Ucrainei

Președintele Rusiei, supărat nevoie mare și pe FSB

Astfel de declarații a făcut și Philip Ingram, un expert în securitate și fost ofițer senior de informații britanice. Acesta a precizat pentru The Times că Putin este evident „foarte supărat” și dă vina acum pe agențiile de informații. „El dă vina pe ei că i-au însămânțat sfaturile care au condus la luarea proastă a deciziilor în Ucraina”, a spus el.

Ucrainenii susțin că Vladimir Putin nu se aștepta să întâlnească o ripostă atât de puternică din partea poporului ucrainean și se spune că  Rusia ar fi pierdut deja peste 12.000 de soldați. Cifrele diferă însă, Uniunea Europeană apreciind că înfrângerile suferite de ruși s-ar situa undeva între 6.000 și 9.000 de militari, pe când Statele Unite ale Americii vehiculează o cifră și mai mică, undeva în jurul a 3.000 de pierderi de vieți omenești.

În Rusia au apărut informații chiar că doi directori din cadrul FSB ar fi fost plasați în arest la domiciliu, la ordinele președintelui Vladimir Putin.

„Putin pare să fie extrem de nemulţumit de activitatea FSB în Ucraina: el s-a dezlănţuit asupra Serviciului 5 SOiMS (departamentul de informaţii externe al FSB). Serghei Beseda, şeful acestui serviciu şi adjunctul său Boluh, au fost plasaţi sub arest la domiciliu, conform surselor pe care le am în acest serviciu”, a declarat jurnalistul rus de investigaţii Andrei Soldatov.

Între timp, războiul din Rusia a ajuns în a 16-a zi, iar cele două părți încă nu au căzut de acord asupra încetării focului, nici măcar asupra unui coridor prin care populația civilă din Ucraina să poată părăsi în siguranță țara.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...