Ce joburi vor românii: cele mai căutate meserii în luna august

Stan Filon / 26.08.2020, 15:35
Ce joburi vor românii: cele mai căutate meserii în luna august

S-a aflat care au fost meseriile cu cea mai mare căutare în România, în luna august. Una dintre cele mai importante platforme de joburi a întocmit topul respectiv. Astfel, s-a aflat că românii au accesat de cele mai mute ori jobul de șofer.

Ce joburi au căutat românii în luna august

Potrivit eJobs, cele mai căutate meserii au fost cele de şofer, inginer, contabil şi cele care oferă posibilitatea de a lucra de acasă, mai ales în plină pandemie de coronavirus.

„Un număr mare de căutări au avut şi joburile remote, care alături de cele part-time au înregistrat o creştere de aproximativ 10% faţă de luna trecută”, menţionează reprezentanţii eJobs, cu precizarea că peste 600.000 de căutări s-au înregistrat deja de la începutul lunii august.

Ce joburi au căutat românii în luna august
Ce joburi au căutat românii în luna august

”Avem mult mai mulţi candidaţi decât joburi”

Java Developer este un alt job care a înregistrat o cătare masivă de către cei care lucrează în domeniul IT. În ceea ce priveşte munca de acasă, ultimele luni au marcat atingerea unor recorduri în ceea ce priveşte atât numărul de joburi noi care oferă posibilitatea de a lucra de acasă, cât interesul candidaţilor pentru acestea.

“Există două categorii de candidaţi – cei care aplică, în serie, la aproape toate joburile, în speranţa că, astfel, vor găsi mai uşor ceva şi cei care caută doar acele joburi perfect compatibile cu profilul lor. În ciuda faptului că ne aflăm într-un moment în care raportul de forţe de pe piaţa muncii este puternic inversat şi avem mult mai mulţi candidaţi decât joburi, îi vedem mai preocupaţi să-şi maximizeze şansele de angajare şi să aplice în acele locuri în care ştiu că sunt relevanţi”, a spus Bogdan Badea, CEO eJobs România.

”Candidaţii iau mai în serios decât oricând subiectul găsirii unui loc de muncă”

Semnalul lansat de economiști, potrivit căruia Europa se îndreaptă spre o criză economică de proporții, cauzată de pandemia de coronavirus, românii au început să își caute un loc de muncă.

“Candidaţii iau mai în serios decât oricând subiectul găsirii unui loc de muncă, iar asta se vede, de la lună la lună, nu doar în creşterea numărului de aplicări, dar şi în numărul de candidaţi nou veniţi în platformă sau candidaţi vechi care aplică. Vorbim de peste 150.000 de candidaţi care aplică lunar şi de mai mult de 30.000 de conturi noi”, a precizat Bogdan Badea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI