Ce înțelegere inedită au făcut Rareș Bogdan și soția sa. Cei doi au luat o decizie importantă înainte de căsătorie

Stan Filon 05.07.2022, 10:19

S-a aflat ce înțelegere inedită au făcut Rareș Bogdan și soția sa! Politicianul preferă să-și țină viața personală departe de ochii curioșilor. Recent, însă, europarlamentarul a vorbit despre un moment foarte important din viața sa, respectiv nunta și înțelegerea pe care a făcut-o cu soția sa, care este de altă religie. Bogdan Rareș este creștin ortodox, iar soția sa, Florina, este de religie greco-catolică, iar negocierile au fost destul de intense.

Ce înțelegere inedită au făcut Rareș Bogdan și soția sa

Rareș Bogdan a participat recent la emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D, unde a răspuns celor 40 de întrebări ale jurnalistei. La emisiunea respectivă, europarlamentarul a acceptat să aducă detalii intime din viața sa, când a vorbit despre momentul înțelegerii pe care a avut-o cu soția sa greco-catolică.

„Eu respect oamenii credincioși, oamenii care cred în Dumnezeu, indiferent de Dumnezeul cărei religii este, pentru mine sunt oameni buni. Cred foarte mult că toți credincioșii au un alt drum în viața de apoi. Atunci când ne-am căsătorit, înainte de căsătorie am făcut o înțelegere cu soția mea. Am spus așa, dacă avem doar băieți, dorindu-ne 2,3,4 copii, să fie botezați la ortodocși, eu ținând foarte mult la religia mea, fiind apropiat al Bisericii Ortodoxe și al ierarhilor Bisericii Ortodoxe.

Soția mea venea dintr-o familie de romano-catolici și a spus că nu ar vrea să renunțe la religia ei. Am făcut o înțelegere. Mi-a spus: Dacă sunt fete, atunci le vom boteza la catolici pentru că atunci când te duci la căsătorie, în fața altarului, vreau ca fiicele mele să fie duse de tine (n.r. Rareș Bogdan), pentru că tatăl duce fiica la catolici la altar.

Ce intelegere inedita au facut Rares Bogdan si sotia sa
Ce intelegere inedita au facut Rares Bogdan si sotia sa

Au avut două slujbe la nuntă

Soția mea a zis că pentru ea a fost extraordinar acel moment, noi ne-am căsătorit la cea mai veche biserică ortodoxă din Cluj, cât și la romano-catolici, au fost două slujbe. E un eveniment frumos pentru o fată și mi-a spus: Vreau ca tu, dacă vom avea o fată, să o duci pe fiica noastră de braț pentru că sunt convins că vei plânge, pentru că ești un om sensibil, spre deosebire de imaginea pe care o ai și vreau să îți ofer această bucurie. Am zis bine”, a spus Rareș Bogdan în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Ei bine, fiecare se va bucura de promisiunea făcută, după ce au fost binecuvântați cu doi copii. Primul născut a fost Mihăiță, acum în vârstă de 10 ani, iar în urmă cu trei ani a venit pe lume și Jacqueline. Cei doi soți s-au ținut de cuvânt și l-au botezat pe băiat în religia creștin ortodoxă, iar pe fetiță în cea greco-catolică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...