Ce înseamnă, de fapt, cele două mici găuri de pe tenișii Converse. Puțină lume știe asta

Cătălina Burghelea 30.11.2021, 10:08
Ce înseamnă, de fapt, cele două mici găuri de pe tenișii Converse. Puțină lume știe asta

Te-ai întrebat vreodată pentru ce sunt acele găuri din tenișii tăi Converse? Există două motive pentru care acestea există. Acest tip de pantofi casual se distinge prin două găuri mici, a căror utilitate este necunoscută. Pentru asta sunt folosite cele două orificii la Converse, teniși care vin în multe modele.

Ce înseamnă, de fapt, acele mici găuri de pe tenișii Converse

Dacă ai purtat vreodată o pereche de Converse joase sau înalte, este posibil să fi observat două găuri în partea laterală a piciorului. Această caracteristică a acestor pantofi de oraș, care au devenit legendari, are două scopuri. Vei fi uimit să știi motivele pentru care se deosebește acest brand.

Nu sunt doar de design

Brandul Converse este acum iconic și are milioane de fani în întreaga lume. Acești teniși care conferă un stil casual oricărei ținute pot da un aspect interesant atât bărbaților, cât și femeilor. Modelele popularizate de Kurt Cobain sunt disponibile în mai multe materiale, precum pânză sau piele, dar și în mai multe culori, precum bej, kaki, albastru, negru, mov sau roz.

Dacă ești unul dintre cei care preferă acest brand legendar, cu siguranță ai observat cele două găuri misterioase pe laterale. Cei care au conceput acești pantofi nu le-au integrat pentru un plus de originalitate, ci au două întrebuințări care fac această piesă unică.

Puțină lume știe acest secret

Primul motiv al existenței găurilor în acești teniși cu șireturi va fi evident și surprinzător. Astfel, sunt folosite pentru ca aerul să circule în jurul picioarelor tale, pentru a evita transpirația acestora. Știai că brandul Converse a fost conceput inițial pentru jucătorii de baschet? Prin urmare, această caracteristică permite mai mult confort sportivilor. Dacă pantoful are un vârf rotund este și pentru a circula mai bine aerul în timpul mersului. Dacă picioarele tale transpiră mult, acest truc elimină mirosurile neplăcute.

Adio mirosuri neplăcute

După cum știu mulți purtători de teniși, dacă te plimbi pe jos, picioarele pot transpira, așa că aceste orificii ajută la aerisirea lor. Golurile rotunde pot ajuta la circulația aerului pe măsură ce te miști, ceea ce împiedică supraîncălzirea picioarelor. În plus, eviți să-ți miroase picioarele în momentul în care te descalți.

Cu toate acestea, unii oameni contestă eficacitatea acestei funcții și susțin că găurile funcționează doar dacă nu ai șosete, ceea ce nu este obișnuit pentru majoritatea purtătorilor de Converse.

Ce poți crea cu șireturile

Dacă utilitatea orificiilor din acești teniși pare plauzibilă, al doilea motiv este mai uluitor. Caracteristicile acestor perechi fac posibilă crearea unui design interesant cu șireturi. Le poți pune în zig-zag sau în orice alt mod.

Istoria Converse este deosebit de atipică de când primul model de pantof, Chuck Taylor, a fost lansat în 1917. Anul a fost unul deosebit deoarece această perioadă a fost marcată de Primul Război Mondial, dar și de pandemia gripei spaniole. A fost chiar descrisă drept „annus horribilis” de mulți istorici.

Cu toate acestea, în ciuda crize internaționale, acești teniși de baschet au fost un succes răsunător. Marca de pantofi provine de la Converse Rubber Company, un brand de cauciucuri industriale fondat de Marquis Mills Converse.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...