Ce îi făcea Traian Băsescu lui Victor Ponta atunci când îl chema la Cotroceni. ”Tocmai pentru că știa că nu beau”

Andrei Cezar 28.06.2020, 11:36

Victor Ponta a vorbit deschis despre relația sa cu Traian Băsescu. Președintele Pro România a declarat că încă nu s-a împăcat cu fostul președinte și a povestit cum îl trata acesta atunci când mergea la Palatul Cotroceni.

Ce îi făcea Traian Băsescu lui Victor Ponta atunci când îl chema la Cotroceni

În timpul cât a fost prim-ministru al României, Victor Ponta a avut nenumărate divergențe cu fostul președinte, Traian Băsescu. Incompatibilitatea lor a fost atât de mare, încât nici după atâția ani nu se poate vorbi despre împăcare, potrivit liderului Pro România.

Ponta a povestit ce se întâmpla atunci când mergea să se întâlnească cu Băsescu la Paltul Cotroceni.

”Domnul Băsescu nu venea la Palatul Victoria pentru că nu îl invitam. Când mă duceam eu la Cotroceni, domnul Băsescu, tocmai pentru că știa că nu beau whisky, pentru că domnul Băsescu e un personaj – îmi punea imediat!

Știa că nu beau, dar știa și că nu pot să-l refuz, că nu începi discuția cu un om refuzându-l”, a declarat fostul premier la Digi 24.

Președintele Pro România a mărturisit în premieră că va scrie o carte despre realația sa cu fostul șef de stat.

Eu știu că e frumos, că, în general, toate filmele sunt frumoase cu happy-end, dar nu, nu m-am împăcat. Când o să-mi scriu memoriile, o să scriu o carte numai despre relația cu Traian Băsescu. Este un personaj, nu e plictisitor, e un personaj spumos. Dar altfel… să ne împăcam, să fim prieteni, nu, nu, să nu exagerăm”, a mai spus Ponta.

Ce îi făcea Traian Băsescu lui Victor Ponta atunci când îl chema la Cotroceni. ”Tocmai pentru că știa că nu beau”
Ce îi făcea Traian Băsescu lui Victor Ponta atunci când îl chema la Cotroceni. ”Tocmai pentru că știa că nu beau”

Victor Ponta despre ”puie Monta”: ”a fost apogeul.”

Fostul prim-ministru a vorbit și despre poreclele pe care le-a primit de când se află pe prima scenă a politicii, dar și despre celebra expresie ”puie monta”.

”Îmi spunea pisic, dar după a fost aia cu “puie, Monta” care a bătut tot. Aia a fost apogeul! Dacă nu ai o poreclă, nu exiști ca om politic. La un moment dat, spuneam că dacă nu apar și eu pe prima pagină în Cațavencii, înseamnă că nu sunt, nu că râd de mine”.

Este cunoscut că Victor Ponta este pasionat de baschet, însă a mărturisit că nu-l mai practică. În schimb și-a găsit un nou hobby: golful.

”Mi-am impus să nu mai jos baschet. În primul rând pentru că joc prost și nu vreau să mă fac de râs. În al doilea rând că mă cert cu arbitrii.

Când nu mai joci bine, te cerți cu arbitrii, te cerți cu jucătorii, te faci de râs. Așa că mă uit la baschet și nu mai vreau să mă ating de minge. Mingea mică de la golf e suficientă în acest moment”, a mai zis Ponta, la Digi 24.

Urmăriți Impact.ro și pe