Ce i-au putut face nişte bărbaţi unei jurnaliste chiar înainte de a intra în direct, la TV. Video viral

Ana Anitoiu 26.07.2021, 19:00
Ce i-au putut face nişte bărbaţi unei jurnaliste chiar înainte de a intra în direct, la TV. Video viral

O jurnalistă a avut parte de un șoc chiar înainte de a intra în direct la TV. Cameramanul care lucra cu ea a surprins momentul, iar înregistrarea video a devenit virală. Iată ce i-au putut face niște bărbați pe o stradă din New York.

Ce i s-a întâmplat jurnalistei înainte de a intra în direct

Jurnalista Brianna Hamblin din New York, angajată la Spectrum News Rochester, se pregătea să transmită o știre în direct în momentul în care doi bărbați au trecut pe lângă ea. Unul dintre ei i-a cerut să nu fie filmat, iar altul i-a spus: ”Totuși, ești frumoasă”.

Mai întâi, jurnalista a reacționat politicos și a mulțumit, cu o mină serioasă. Însă, bărbatul nu s-a limitat la acest comentariu, iar femeia a început să se simtă inconfortabil. El a întrebat de ce filmează acolo, iar ea l-a îndemnat să găsească un televizor și să urmărească Spectrum News ca să afle.

Apoi, comentariile bărbatului au devenit mai ofensatoare și chiar rasiste. Jurnalista a încercat să scape de el spunându-i: ”Bine. Am terminat aici. Să ai o zi frumoasă în continuare!”. Bărbatul a plecat, dar nu înainte de a-i spune că este ”foarte sexi”, într-un limbaj necivilizat. Femeia a fost vizibil șocată și a reacționat spunând: ”O, Doamne!”.

Ce a declarat jurnalista după incident

În urma acestui incident, jurnalista a publicat înregistrarea video pe contul ei de Twitter, iar clipul a fost văzut de peste cinci milioane de ori. Brianna Hamblin a declarat că profesia de reporter implică și astfel de momente ce pot fi înspăimântătoare.

”Hărțuirea femeilor, mai ales a femeilor reporter aflate pe teren, se întâmplă atât de des încât înveți cum să reacționezi și să ignori. De data aceasta s-a întâmplat ca momentul să fie filmat cu doar câteva secunde înainte ca eu să intru în direct. Sunt multe lucruri în neregulă cu asta.

1. Dacă nu vrei să fii filmat, evită să intri în cadru sau roagă frumos să nu apari. Nu mergi spre cameră ca să faci o scenă. Cine a spus că ar fi vorba despre tine? 2. Primul bărbat care a spus «arăți bine» și a plecat a fost OK. Însă, cel de-al doilea bărbat a dus lucrurile la un nivel dezgustător.

3. Lucrurile pe care le aud de la bărbați nu încetează să mă uimească niciodată. Ce vă face să credeți că femeile vor să li se vorbească așa? Nu este măgulitor. Este inconfortabil și dezgustător. Am fost norocoasă să fiu însoțită de cameraman. Data trecută am fost singură. Este înfricoșător”, a scris jurnalista.