Ce i-a uimit pe medici la fetița de 5 ani care a murit după transplantul de ficat. „Aici s-au întâmplat nişte complicaţii foarte severe”

Stan Filon 18.05.2022, 22:13
Ce i-a uimit pe medici la fetița de 5 ani care a murit după transplantul de ficat. „Aici s-au întâmplat nişte complicaţii foarte severe”

O veste tristă a șocat întreaga țară, după ce Rebeca, fetița de numai 5 anișori care suferise un transplant de ficat, a decedat în urma unor complicații. Medicii au fost uimiți de ce au descoperit atunci când au intervenit chirurgical pentru a doua oară, pentru a vedea de ce cedează corpul fetiței. În general, copiii se vindecă mult mai repede decât adulții, însă, din nefericire, nu a fost și cazul micuței.

Iată ce i-a uimit pe medici la fetița de 5 ani care a murit după transplantul de ficat

Rebeca, fetița de numai 5 ani care a fost suspectată ca suferind de noua formă de hepatită care a speriat lumea medicală, a murit la scurt timp după ce a suferit un transplant de ficat la Spitalul Fundeni, din Capitală. Aceasta primise o porțiune de ficat de un donator tânăr, însă starea sa de sănătate s-a deteriorat. Medicii au spus de ce s-a ajuns aici.

„Astăzi, din păcate, suntem la un sfârşit de drum care nu s-a concretizat cum am fi dorit cu toţii, adică cu salvarea unei vieţi. (…) E un moment trist, pe care nu ni l-am fi dorit aşa”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, medicul Colita de la Institutul Fundeni.

Iata ce i-a uimit pe medici la fetita de 5 ani care a murit dupa transplantul de ficat
Iata ce i-a uimit pe medici la fetita de 5 ani care a murit dupa transplantul de ficat

Suturile nu s-au cicatrizat

Profesorul Vladislav Braşoveanu, care a condus echipa care a realizat transplantul hepatic, a spus că fetița suferea de mai multe afecțiuni medicale, atunci când a venit la Spitalul Fundeni, pe 30 aprilie. Avea multiple probleme neurologice, hematologice. Tot el a fost cel care a condus echipa medicală și în a doua intervenție. Atunci a constatat că suturile făcute prima dată nu s-au cicatrizat.

„Surpriza mare a fost că la această reintervenţie am constatat că suturile care le-am făcut la nivelul intestinului subţire, suturile pe care le-am făcut la nivelul ficatului erau, practic, desfăcute, dezunite, ceea ce înseamnă că această fetiţă avea un proces de cicatrizare practic absent, din multiple cauze. Practic a fost pentru noi o surpriză pentru că, de fiecare dată am fost întrebat care este evoluţia unui copil după transplant. Evoluţia este bună, pentru că copiii se recuperează foarte repede. Ei, aici s-au întâmplat nişte complicaţii foarte severe”, a adăugat Vladislav Braşoveanu.

Medicii au precizat că, de-a lungul timpului, echipa de medici ce la Institutul Fundeni a realizat peste 1100 de transplanturi hepatice, iar aceasta are experienţă inclusiv în transplantul pediatric realizând, în ultimii 12 ani, 22 de transplanturi la copii.

Urmăriți Impact.ro și pe