Ce haine purta şeful grupului rus de informaţii şi contramăsuri psihologice când a fost prins de ucraineni. Rusia încearcă să îl elibereze

Ioana Bucur 22.03.2022, 15:37

Ziua 27 a războiului din Ucraina vine cu un anunț de la reprezentanții Ministerului Apărării din țara vecină. Șeful grupului rus de informaţii şi contramăsuri psihologice a fost capturat de ucraineni, în ciuda eforturilor de a-l elibera făcute de armata rusă. La scurt timp după ce a ajuns într-o „zonă sigură”, militarii au făcut o descoperire neașteptată. Ce haine purta locotenent-colonelul Oleksandr Olehovici Koşel.

Ce au descoperit ucrainenii la hainele pe care le purta şeful grupului rus de informaţii şi contramăsuri psihologice capturat

Rusia continuă bombardamentele și în cea de-a 27-a zi a războiului din Ucraina, însă militarii din țara vecină reușesc să blocheze atacurile și măresc lista cu militari ruși capturați. Printre ei, locotenent-colonelul Oleksandr Olehovici Koşel, şeful grupului rus de informaţii şi contramăsuri psihologice a uneia dintre unităţile militare ale Rusiei. Anunțul a fost făcut de reprezentanți ai Ministerului Apărării din Ucraina.

„În cursul unei lupte cu armata rusă, membri ai Brigăzii 128 Separate de Asalt Montan l-au capturat pe şeful grupului de informaţii şi contramăsuri psihologice a unităţii militare 47084 a armatei ruse”, a anunţat Ministerul .

Deținutul a fost identificat ca fiind locotenent-colonelul Oleksandr Olehovici Koşel, născut la 5 aprilie 1982, a precizat Iaroslav Galas, ofiţer al Brigăzii 128 de Asalt Montan Transcarpatic.

„Un nou prizonier al Brigăzii 128 Separate de Asalt Montan Transcarpatic. A fost luat în timpul unei ciocniri cu o unitate a Armatei 58 a Federaţiei Ruse. Sediul permanent al unităţii militare 47084 este Vladikavkaz, Republica Osetia de Nord-Alania“, a scris Galas pe Facebook .

Potrivit militarilor ucraineni, rușii ar fi făcut eforturi mari pentru a-l elibera pe Koşel, ridicând și avioane de la sol, însă cei care l-au capturat au reușit să îl ducă într-o zonă sigură. El nu este un deținut oarecare, „valoarea” sa fiind dată de faptul că ar fi fost în contact direct cu comandantul Armatei 58 a Federaţiei Ruse, general-locotenent Mihail Zusk, căruia îi făcea personal rapoarte zilnice.

Ce haine purta şeful grupului rus de informaţii şi contramăsuri psihologice când a fost prins de ucraineni. Rusia încearcă să îl elibereze

În momentul în care au început să îl percheziționeze, ucrainenii au făcut o descoperire surprinzătoare în ceea ce privește hainele pe care le purta şeful grupului rus de informaţii şi contramăsuri psihologice: purta șosete și lenjerie intimă inscripționate cu textul „Forțele Armate ale Ucrainei”.

„În timpul percheziţiei, soldaţii brigăzii 128 au fost surprinşi să constate că locotenent-colonelul Koşel purta lenjerie intimă şi şosete inscripţionate cu textul Forţele Armate ale Ucrainei.”

Zelenski, către italieni: „Astăzi Kievul este la limita supravieţuirii”

Marți, președintele Ucrainei s-a adresat Parlamentului din Italia. Volodimir Zelenski le-a cerut italienilor să nu mai permită accesul ruşilor în zonele turistice din ţară şi să crească presiunea şi sancţiunile asupra Rusiei.

El a făcut și o comparație între Roma și Kiev, precizând că locuitorii capitalei sale, la fel ca oamenii din întreaga lume, merită să trăiască în pace.

„Pentru noi, Kievul este la fel de important cum este pentru voi Roma. Astăzi Kievul este la limita supravieţuirii. Kievul merită să trăiască în pace, la fel cum Roma merită să trăiască în pace eternă, la fel ca orice alt oraş din lume.

Din păcate, nu este cazul. Trupele ruseşti din jurul Kievului ucid şi torturează, răpesc şi torturează copii. Asta s-a întâmplat în Europa ultima dată atunci când naziştii au ocupat alte ţări”, a spus Volodimir Zelenski.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...