Ce feluri de mâncare se servesc în restaurantele fine dining

Daria Petrescu 15.08.2020, 19:12
Ce feluri de mâncare se servesc în restaurantele fine dining

Atunci când vorbim despre restaurantele fine dining ne gândim în special la acele localuri unde se servește mâncare fină și băuturi pe măsură. Ținuta trebuie să fie la fel de specială, iar atmosfera este una selectă. În ultima vreme, în peisajul Bucureștean se aude tot mai des despre termenul fine dining.  Discutăm despre acele restaurant cu pretenții dar și prețuri pe măsură. Iată ce feluri de mâncare se servesc în restaurantele fine dining.

Conceptul de fine dining înseamnă calitate. De la servire până la meniu și atmosferă

Este adevărat, că mulți bucătari cu experiență au mărturisit că se poate obține fine dining și fără trufe sau caviar. Cu elemente simple, dar gătite perfect și fără completări moleculare. Tot ce trebuie să faci este ca aranjamentul în farfurii să fie unul corespunzător. Acest lucru depinde de tehnica și imaginația ficărui bucătar.

Preparatele din astfel de restaurant de lux trebuie să fie foarte bine executate în combinații speciale și dacă este posibil, unice. Dacă acestea nu se găsesc în altă parte, atunci totul este perfect.

Aici vorbim atât de mâncare cât și de băuturi. În ambele cazuri contează calitatea și selecția. Astfel că, nu este necesar să avem un meniu foarte dens și nici nu este indicat acest lucru. Sunt doar câteva reguli clare care trebuie respectate. Este vorba despre ingrediente și gust, dar și multă creativitate.

De cele mai multe ori, restaurantele fine dining sunt alese de clienții care vor să se simtă speciali. Deci este foarte important ca mâncarea să fie pe măsura așteptărilor acestora.

Preparatele din astfel de restaurant de lux trebuie să fie foarte bine executate
Preparatele din astfel de restaurant de lux trebuie să fie foarte bine executate

Restaurantele din străinătate se axează pe meniuri fixe, scurte, care sunt dispuse doar în ziua respective sau pentru o perioadă cât mai scurtă. Un astfel de restaurant nu își permite să își dezamăgească clienții. Meniurile diferă de la o perioadă la alta și se ia în calcul ingredientele special și felul în care sunt preparate. Farfuriile trebuie să arate impecabil, însă acestea nu este neapărat un criteriu decisiv pentru a eticheta un local drept fine dining.

Băuturile sunt la fel de importante

Lista băuturilor trebuie să fie și ea la cel mai înalt nivel, fie că vorbim de vin sau de o băutură tare. De cele mai multe ori, două restaurant pot avea aceleași preparate, însă calitatea vinurilor poate face diferența între un local și altul. Sunt doar câteva restaurant care au o selecție foarte bună a vinurilor.

Atunci când vine vorba despre servire, vorbim de  aseenea de un lucru extrem de important. Servirea în localuri fine dining trebuie să fie la un nivel ridicat. Este necesară atenția la detalii și la anumite gesture, cum ar fi conducerea clienților la restaurant, înlocuirea șervețelelor sau curățarea meselor.

De asemenea, staff-ul trebuie să cunoască bine preparatele din meniu, pentru a oferi detalii despre preparatul dorit de client. Pentru ca experiența să fie una pe care clientul să vrea să o repete, atitudinea personalului contează extern. Astfel că, atitudinea trebuie să fie impecabilă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe