Ce fel de salariu va încasa Prințul Harry după ce s-a angajat. Presa britanică susține că suma e uriașă

Iancu Andreea, Diana Timișoreanu 24.03.2021, 12:37

După ce a renunțat la statutul său din cadrul Casei Regale britanice, Prințul Harry a făcut un nou pas important și s-a angajat. El și Meghan Markle au pornit pe un drum complet nou, în Statele Unite ale Americii, unde își cresc primul copil, pe micul Archie, și îl așteaptă deja pe cel de-al doilea. Pentru că era nevoie să își întrețină familia, de vreme ce veniturile sale ca membru al familiei regale din Anglia s-au întrerupt, Prințul Harry a ales un job cu un salariu impresionant, potrivit presei britanice.

Ce salariu urmează să încaseze Prințul Harry, după ce s-a angajat

Independența aleasă de către cuplul format din Prințul Harry și soția sa Meghan Markle i-a costat pe cei doi o situație financiară acoperită de către Casa Regală britanică. Deși cei doi nu regretă alegerea de a renunța la titlurile de Duce și Ducesă de Sussex, aceștia au vorbit în cadrul interviului recent oferit lui Oprah Winfrey pentru CBS și despre bani, prințul având în continuare o parte din averea lăsată de mama sa, regretata prințesă Diana. Pentru că au fost nevoiți să se ocupe pe cont propriu de finanțele familiei, Prințul Harry a luat o decizie importantă și s-a angajat, pe un salariu pe care publicația The Sun îl consideră unul uriaș. Noua funcție a fost anunțată chiar pe site-ul oficial al companiei.

Astfel, el a aplicat pentru un loc de muncă în cadrul unui startup din Silicon Valley. Deși nu a mai lucrat până în prezent într-o corporație, funcția deținută la BetterUp Inc., în San Francisco, îi aduce fostului Duce de Sussex o sumă importantă în cont. Conform informațiilor oferite de The Sun, Prințul Harry ar urma să încaseze un salariu cu șapte cifre într-un an de zile, dat fiind faptul că postul de director de impact (n.r. Chief Impact Officer) este unul foarte bine plătit și în alte companii asemănătoare. La acesta se adaugă și un acord semnat de Meghan și Harry cu gigantul Netflix, despre care se spune că valorează până la 100 de milioane de lire sterline.

Prințul Harry s-a angajat ca Director de impact în cadrul companiei BetterUp
Prințul Harry s-a angajat ca Director de impact în cadrul companiei BetterUp

Cu ce se va ocupa Harry în cadrul noului job

Prințul Harry este obișnuit cu provocările, mai cu seamă după ce a activat în cadrul trupelor de comando, însă noua sa funcție este una cel puțin la fel de delicată. Ca director de impact al BetterUp Inc., ducele va susține diferite probleme legate de sănătatea mintală, dat fiind faptul că start-up-ul este o companie de coaching și sănătate mintală de succes din regiune. Activitatea sa va implica inclusiv decizii privind strategia companiei vizavi de aceste probleme, însă se va axa și pe lansarea unor dialoguri importante pentru societate, oferirea ajutorului și experienței sale pentru oamenii care își doresc să prospere, dar și dezvoltarea proprie.

Vreau ca activitatea mea să aibă un impact în viața oamenilor. Coachingul proactiv oferă posibilități nesfârșite de dezvoltare personală și o viață mai bună pe toate planurile, a spus prințul Harry.

BetterUp este o companie lansată în 2013, al cărui cofondator este Alexi Robichaux, care a dezvăluit că această idee i-a venit în timp ce se afla într-o călătorie în Spania. Serviciile oferite de către start-up-ul din Silicon Valley sunt de coaching mobil, consiliere și mentorat pentru angajații marilor companii, inclusiv Facebook, Google, Airbnb și LinkedIn. Acestea presupun parcurgerea unor profiluri ale terapeuților și consilierilor personali și selectarea celui care se potrivesc cel mai bine utilizatorilor, asemenea modului în care funcționează și aplicație de întâlniri Tinder.

Robichaux a apreciat CV-ul Prințului Harry, descoperind în urma discuțiilor cu acesta că tânărul de 36 de ani are aceleași filosofii de viață ca și el. Lui Harry nu i-a fost deloc dificil să aplice și să obțină funcția de conducere din cadrul companiei, dat fiind faptul că nu este singura figură regală. Ducele Daehling este și el vicepreședinte de vânzărila BetterUp. Pe de altă parte, autorul regal Tom Quinn consideră că noua slujbă a prințului ar putea fi privită cu ochi deloc buni.

Va supăra pe mulți oameni care îl vor acuza că și-a vândut statutul și numele, a menționat acesta.