Ce faci dacă ţi-a rămas cozonac după Paște. Cele mai tari idei ale bucătarilor celebri

Ana Anitoiu 03.05.2021, 12:35
Ce faci dacă ţi-a rămas cozonac după Paște. Cele mai tari idei ale bucătarilor celebri

Ce faci dacă ţi-a rămas cozonac după Paște. Aceasta este întrebarea pe care o au în minte multe persoane în urma sărbătorilor, atunci când este posibil să nu se fi consumat tot acest desert tradițional delicios. Pot fi puse în aplicare cele mai tari idei ale bucătarilor, astfel încât feliile rămase să fie transformate în alte dulciuri spectaculoase.

Ce faci dacă ţi-a rămas cozonac după Paște. Deserturi rapide

Mulți români au mâncat așa-numitele ”bomboane de cozonac” după Paște. O variantă mai deosebită, însă, este desertul numit ”cake pops” sau ”acadele de cozonac”. Pregătirea este extrem de simplă. Se fărâmițează cozonacul, se amestecă cu puțin gem din sortimentul preferat, după care se formează biluțe. La final, se pot glazura cu ciocolată sau se pot acoperi cu fulgi de cocos, cacao, nuci mărunțite ori ce preferă fiecare. Ultimul pas este adăugarea unor scobitori cu care să poată fi servite.

Un alt desert ce se poate pregăti foarte ușor și repede este budinca de cozonac. Mai întâi, se taie cozonacul în felii cât de cât egale. Apoi, acestea se pun într-o tavă unsă înainte cu unt. Se adaugă deasupra lapte, zahăr, ouă, scorțișoară și stafide și se dă totul la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră. Rezultatul este delicios.

Ce poti sa faci daca ti-a ramas cozonac dupa Paste. Deserturi rapide
Desertul Trifle

Ce faci dacă ţi-a rămas cozonac după Paște. Torturi spectaculoase

La fel de simplu se pot pregăti și torturi spectaculoase. Pentru un tort rapid, se taie cozonacul rămas în felii cât de cât egale ca grosime. Acestea se așază într-un platou, în loc de blat, și se însiropează cu sirop de zahăr ars, compot de ananas sau ce preferă fiecare. Deasupra se adaugă cremă de vanilie, ciocolată sau după preferință. Se pot adăuga stafide, fructe confiate sau din compot, bucăți de ciocolată. Apoi, se acoperă totul cu încă un strat din felii de cozonac, ce se însiropează. În final se decorează după imaginație.

Similar, poate fi pregătit un Trifle – un tort englezesc în straturi. Acesta conține blatul din cozonac, fructe, jeleu, cremă și frișcă. Rezultatul nu poate fi decât extraordinar. Toți cei care s-au săturat de desertul tradițional vor dori să-l încerce pe cel nou.

Ce faci dacă ţi-a rămas cozonac după Paște. Cheesecake

De asemenea, cu ajutorul cozonacului rămas poate fi pregătit un desert extrem de popular: cheesecake. În acest caz, desertul tradițional ia locul biscuiților digestivi frământați. Însă, trebuie să fie folosit mai puțin unt decât în varianta clasică. Vezi AICI o rețetă de cheesecake!

De altfel, cozonacul rămas este perfect și pentru a obține o prăjitură Crumble. Tot ce e de făcut este să se adauge firimituri pe prăjitura preferată, pentru un înveliș crocant. Altfel, firimiturile pot fi folosite și doar pentru a decora alte deserturi. Acestea se pot lipi bine de o cremă de unt ori un ganache de ciocolată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI