Ce faci ca supa de pui să iasă limpede şi gustoasă. Doar gospodinele pricepute ştiu aceste secrete

Iancu Andreea, Alexandru Teodorescu 11.01.2022, 08:14
Ce faci ca supa de pui să iasă limpede şi gustoasă. Doar gospodinele pricepute ştiu aceste secrete

Pentru zilele friguroase din sezonul rece, merge de minune o supă de pui fierbinte și delicioasă. Deși nu ar trebui să fie deloc dificil de preparat, unele gospodine fac o greșeală atunci când o gătesc. Există însă câteva trucuri pe care să le aplici pentru ca supa de pui să iasă limpede și gustoasă. Iată care sunt principalele greșeli pe care le faci și pe care ar trebui să le eviți data viitoare.

Cum faci ca supa de pui să iasă limpede și savuroasă

Adesea, când pregătim supa de pui, observăm că aceasta iese tulbure și ajungem chiar să fim tentați să o aruncăm. Totuși, nu ar trebui să gătești din nou preparatul, ci doar să apelezi la un truc simplu, care te ajută să limpezești supa. Acesta te va ajuta să pregătești o supă de pui delicioasă și limpede și data viitoare când gătești.

În primul rând, asigură-te că bucata de carne pe care urmează să o folosești conține un os, acesta oferindu-i lichidului aspectul potrivit și consistența corectă. Ai grijă ca bucățile de carne să nu fie congelate, deoarece supa nu va fi la fel de savuroasă.

Cum să faci ca supa de pui să iasă limpede și gustoasă
Rețeta de supă de pui

Rețeta corectă pentru a prepara o supă perfectă

Începe prin a spăla bine bucățile de carne cu os înainte de a le așeza în oala pentru supă. Atunci când ai nevoie de o supă mai consistentă, poți să folosești mai multe oase. Primul truc de care trebuie să ții cont este că nu se folosește apă caldă atunci când pregătești supa. Alimentele nu vor mai fi la fel de suculente dacă faci asta.

Ulterior, se pune carnea la foc mare, însă, după ce aceasta a făcut spumă la suprafață, focul trebuie redus, iar spuma trebuie adunată cu ajutorul unei palete. De asemenea, ai grijă să îndepărtezi grăsimea din oală și să nu gătești niciodată supa la foc mare, aceste două obiceiuri făcând lichidul să fie tulbure.

Ține cont de timpul de fierbere al cărnii. Carnea de pui se fierbe, în general, în trei ore, în timp ce pentru bucățile de carne de porc sunt necesare patru, până la șase ore, iar cele de vită au nevoie de opt sau chiar 10 ore la fiert. După ce adaugi legumele și le lași să fiarbă, supa ta este gata.

Ce să faci dacă supa a ieșit tulbure. Trucul simplu și eficient la care să apelezi

Îndepărtează legumele și carnea cu os pentru a putea strecura mai ușor lichidul rămas. Folosește o sită sau o plasă de tifon. Așteaptă ca supa să se răcească puțin și apoi bate un albuș de ou și adaugă-l în supă, amestecând fără oprire.

Apoi, supa trebuie lăsată pe foc până când ajunge să fiarbă. Albușul va reține particulele din supă care o fac tulbure. Oprește apoi focul și lasă lichidul să se răcească timp de aproximativ 20 de minute și apoi strecoară supa. Pune înapoi legumele și carnea și gata! Supa ta poate fi servită.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...