Ce făcea Oana Mizil pentru Ceauşescu în copilărie. Detalii incredibile despre iubita lui Vanghelie

Stan Filon, Mihai Ianoși 26.07.2021, 19:45
Ce făcea Oana Mizil pentru Ceauşescu în copilărie. Detalii incredibile despre iubita lui Vanghelie

S-a aflat ce făcea Oana Niculescu Mizil pentru Ceauşescu, în copilărie! Soția lui Marian Vanghelie a avut o viață bună pe vremea comuniștilor, dar a dus-o foarte bine și pe timpul democrației.

Ce făcea Oana Mizil pentru Ceauşescu în copilărie

Oana Niculescu Mizil provine dintr-o familie foarte respectată pe vremea lui Ceaușescu. Bunicul său, Paul Niculescu-Mizil, a fost ministru al Finanțelor și un apropiat al lui Nicolae Ceușescu. De altfel, copiii săi și cei ai lui Nicolae Ceaușescu au crescut împreună.

Ei bine, Oana Niculescu Mizil a povestit mai multe momente amuzante de pe vremea lui Nicolae Ceușescu. Iubita lui Marian Vanghelie și-a amintit un moment care l-a șocat pe Nicolae Ceușescu. A avut loc într-o zi de Crăciun, când Oana a spus împreună cu verii săi o poezie la brad, pe care o învățase de la unchiul său, binecunoscutul Serghei Mizil. Nu a fost o poezie clasică de Crăciun, ci una plină cu picanterii.

Ce facea Oana Mizil pentru Ceausescu in copilarie
Ce facea Oana Mizil pentru Ceausescu in copilarie

”L-am vazut pe bunicul cum se scurgea pe scaun”

„Am un unchi mai zapacit, Serghei. Stiu ca eram mici, el foarte tanar. A luat pliciul de la bunicul, s-a asezat pe gardul casei noastre si a inceput sa traga in Ambasada Rusiei. In 10 minute casa noastra era incercuita, inclusiv Ambasada Rusiei.

Un alt moment haios a fost de Craciun, cand trebuia sa spunem niste poezii la o serbare, in fata lui Ceausescu. Serghei si Donca ne-au invatat pe toti, eram opt nepoti, o poezie plina cu prostii. Ne-am dus langa brad, am inceput sa recitam poezia.

L-am vazut pe bunicul cum se scurgea pe scaun, se inrosise la fata, Ceausescu ramasese perplex. Serghei in spatele salii era pe jos de ras”, a povestit Oana Mizil. 

Năzbâtiile sale îi deranjau pe cei mai importanți oameni din stat! ”Aveam un telefon cu fir rosu. O sunam pe Elena Ceausescu care ne inchidea telefonul. Ii trimiteam flori lui bunicu’ la minister, sunam sa comand si spuneam ca sunt din delegatia oficiala”, își mai amintea Oana Niculescu Mizil despre copilăria sa. Spune despre Nicolae Ceușescu că era un om bun, care se purta frumos cu cei mici, dar soția sa era ”o femeie rea”.

Oana Niculescu Mizil a trecut printr-o adevărată cumpănă recent, când a ajuns la spital în urma unui scandal pe care l-a avut acasă, cu soțul său, Marian Vanghelie. Femeia a cerut ordin de protecție împotriva soțului său, după ce acesta ar fi agresat-o fizic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...