Ce făcea Gică Popescu în timpul partidei Liechtenstein – România. Fostul mare fotbalist, declaraţie neaşteptată: „Credeți-mă”

Andrei Cezar 15.11.2021, 10:39
Ce făcea Gică Popescu în timpul partidei Liechtenstein – România. Fostul mare fotbalist, declaraţie neaşteptată: „Credeți-mă”

Gică Popescu a făcut o declarație neașteptată la finalul partidei România – Liechtenstein. Fostul căpitan al Barcelonei și al primei reprezentative a spus că nu a putut urmări meciul naționalei și a sărit la gâtul oficialilor de la FRF. El a explicat și care a fost motivul pentru care a preferat să se uite la Fromula 1, în locul meciului de la Vaduz.

De ce nu a putut urmări Gică Popescu meciul dintre Liechtenstein și România

Anul viitor se vor împlini 24 de ani de la ultima participare a României la un Campionat Mondial. Se întâmpla în Franța `98, atunci când tricolorii ajungeau până în optimile de finală ale competiției, după ce s-au calificat de pe perimul loc într-o grupă cu Anglia, Columbia și Tunisia.

Anul acesta am avut șanse mari să prindem măcar barajul pentru CM 2022, însă egalul de acasă cu Islanda (0-0) ne-a năruit speranțele. Nu de tot însă. Deși șansele erau destul de mici, am crezut totuși că Islanda ne va ajuta, așa cum promisese, în meciul cu Macedonia de Nord de la Skopje. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar macedonenii s-au calificat la baraj, după 3-1 contra nordicilor.

În același timp, România se lupta cu Liechtenstein pentru a-și păstra șansele de calificare. Prima reprezentativă a țării noastre s-a impus în deplasare, scorul 2-0, însă nu a fost insuficient pentru a termina campania de calificări pe locul 2.

Fostul internațional român Gică Popescu, actual președinte al clubului Farul Constanța, a oferit o declarație amuzantă la finalul partidei de aseară. ”Baciul” a spus că nu a urmărit partida de la Vaduz, în schimb s-a uitat la Formula 1.

Eu nu m-am uitat la meci, credeți-mă, m-am uitat la Formula 1. Deci nu mă întrebați de meci, că am dat pe Formula 1. Nu l-am văzut pe Sali, nu, pentru că nu m-am uitat la meci. Vă spun eu cine a câștigat Formula, că m-am uitat” a spus acesta.

Gică Popescu sare la gâtul oficialilor FRF: ”Ăștia au luat-o razna rău de tot”

Motivul? Gică Popescu este de părere că echipa națională a României nu mai are nimic în comun cu prima reprezentativă care făcea istorie la turneele finale. Nici măcar echipamentul. 

Mi-a zis cineva că noi jucăm în alb. Și am zis că poate am schimbat tricolorul și sunt eu puțin în urmă, nu sunt updatat cu toate chestiile astea.

Abia după pauză m-am dumirit: ăia în alb sunt ai noștri. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot. Nu pot să-și bată joc în halul ăsta, schimbând inclusiv culorile echipei naționale, nu poți să schimbi așa istoria echipei.

Echipa națională a fost întotdeauna în galben, iar echipamentul de rezervă a fost roșu sau roșu cu albastru. Dar întotdeauna a jucat cu o culoare de pe tricolor” a declarat acesta pentru „Fotbal Club”.

Urmăriți Impact.ro și pe