Ce făcea Elena Ceaușescu în secret, închisă în vila din Primăverii? Detalii nebănuite despre Tovarășă

Stan Filon 01.10.2020, 14:18
Ce făcea Elena Ceaușescu în secret, închisă în vila din Primăverii? Detalii nebănuite despre Tovarășă

S-a aflat ce făcea Elena Ceaușescu, în secret! Tovarășa se închidea în vila ei din Primăverii ori de câte ori avea ocazia, înlătura servitorii, se întindea pe jos și începea să facă yoga. Deși pare greu de crezut, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu s-a lăsat convinsă de fiul său, așa a pătruns în lumea transcedentală a ceea ce reprezintă yoga.

Elena Ceaușescu se închidea în vila din Primăverii și făcea yoga

Yoga a fost un adevărat fenomen în România, care a curpins lumea bună din Capitală. Nicu Ceaușescu a fost cel care i-a umplut capul mamei sale cu informații legate de yoga, despre care a auzit și probabil a și practicat în Elveția, în timp ce era la studii.

Elena Ceușescu a devenit chiar practicantă de yoga, însă în secret, după cum a dezvăluit Ștefan Maitec pentru republica.ro. Ștefan Maitec este fiul celebrului sculptor Ovidiu Maitec și a povestit despre începuturile yoga în România.

Elena Ceausescu se inchidea in vila din Primaverii si facea yoga
Elena Ceausescu se inchidea in vila din Primaverii si facea yoga

Cel care a introdus-o în meditația transcedentală a fost fiul său, Nicu

”Valentin Ceaușescu, fiind student în Elveția, vine la un moment dat acasă și îi face capul mare mamei sale, povestindu-i despre meditația transcendentală pe care a practicat-o acolo. La foarte scurt timp se creează o catedră de meditație transcendentală la Facultatea de Psihologie din București. Meditația transcendentală devine o modă, prinde, și iată cum, deodată, încep ședințele la care veneau toți oamenii importanți din România acelui moment. Întâlnirile aveau loc în garsoniera dublă a verișoarei mele”, povestește Ștefan Maitec pentru sursa citată.

Instructorul era fostul director al Combinatului Fondului Plastic, care învățase yoga de la Mario Vasilescu, primul instructor de yoga din România, școlit chiar în India.
”Mario Vasilescu, primul instructor de yoga din România a fost prin anii ’60 în India. Era foarte bolnav cu tiroida și Parhon însuși i-a spus că nu are nicio șansă. Mario avea peste 100 de kilograme. Deci era un tip masiv. A plecat, așadar în India unde a stat 12 ani, a scăpat de problema cu tiroida și s-a întors. În ședințele demonstrative, de exemplu, Mario Vasilescu își inducea un fel de „stop cardiac” de 15-20 de minute. Era un om extraordinar!”, a mai povestit Ștefan Maitec.
Practicanții de yoga au devenit un adevărat obiectiv pentru Securitate, după ce s-a descoperit că cel care preda yoga percepea 10% din salariile cursanților. Securiștii au găsit listele cu practicanții, care erau pline de generali și de oameni importanți, care depuneau un jurământ de mantră, iar Securitatea a considerat că este lovitură de stat, așa că au spus Stop!
Nu se știe însă dacă odată cu intrarea practicanților de yoga sub atenția Securității tovarășa Elena Ceaușescu a renunțat la exercițiile ei de meditație transcendentală sau dacă a continuat să facă yoga ca toți ceilalți, pe ascuns.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...