Ce făcea, de fapt, Cristi Borcea în închisoare. Adevăratul motiv pentru care era poreclit Magdalena

Iancu Andreea 28.05.2022, 23:49
Ce făcea, de fapt, Cristi Borcea în închisoare. Adevăratul motiv pentru care era poreclit Magdalena

Cristi Borcea a petrecut câțiva ani buni în penitenciar, în urma condamnărilor din urma Dosarului Transferurilor și cel al retrocedărilor din Constanța. Există însă destul de puțin informații din spatele gratiilor, care să dezvăluie ce făcea Cristi Borcea în închisoare. Unul dintre foștii săi colegi de încarcerare, Miron Mitrea, a povestit că soțul Valentinei Pelinel era poreclit Magdalena în spatele gratiilor. Acesta a explicat ce i-a determinat pe deținuți să îl numească astfel.

Motivul pentru care Cristi Borcea era poreclit Magdalena în închisoare

Fostul ministru al Transporturilor din perioada 2000 – 2004, Miron Mitrea, a fost invitatul lui Denise Rifai în emisiunea 40 de întrebări, la Kanal D. Acesta a fost unul dintre colegii de închisoare ai lui Cristi Borcea, despre care a făcut o dezvăluire uluitoare. Fostul politician a povestit care este motivul pentru care Cristi Borcea era poreclit Magdalena în spatele gratiilor.

Soțul Valentinei Pelinel a fost condamnat la închisoare în martie 2014, primind inițial o pedeapsă de șase ani și patru luni cu executare în celebrul Dosar al Transferurilor. În vara lui 2018 însă, Borcea a fost eliberat condiționat, după ce a executat patru ani și patru luni din pedeapsa primită. La începutul lui 2019 însă, el a fost condamnat, din nou, la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța. El a fost eliberat condiționat în noiembrie 2019, însă devenise celebru în pușcărie datorită propriului său spa.

Care era motivul pentru care Cristi Borcea era poreclit Magdalena în închisoare
Miron Mitrea, la 40 de întrebări cu Denise Rifai

Miron Mitrea, dezvăluiri despre camera special amenajată

Miron Mitrea a împărțit același penitenciar cu Borcea, astfel că a aflat mai multe povești despre șederea fostului acționar de la Dinamo în închisoare. Soțul Valentinei Pelinel primise o poreclă neașteptată din partea deținuților de pe Penitenciarul Poarta Albă, aceștia numindu-l Magdalena. Totul pornise de la faptul că Borcea avea un mic spa în închisoare.

„Îi spuneam ‘Magdalena bărbatului feroce al României. De ce? Avea tot timpul grijă de el. Se întreținea. A avut un moment de slăbiciune. S-a lăudat și, astfel, au apărut articole cu spa-ul lui Magdalena. Spa-ul lui Borcea din închisoare. Știind să manipulez oameni și instituții, respectând regulamentul, am vorbit și eu cu un băiat. Și i-am zis că vreau să fac duș în așa-zisul spa al lui Borcea.

Era o cameră înaltă de cinci metri. Geamurile lipseau, era un boiler. Iar apa caldă curgea prin două țevi. Fiind frig afară, se făcea un abur, Doamne!, n-am rezistat mai mult de două minute. Dar Borcea e un tip gomos. A vrut să se laude în presă, nu a vrut să se știe că a trăit ca un pușcăriaș oarecare. Toată presa a scris de spa-ul lui Borcea. Hai să fim serioși.”, a declarat Miron Mitrea în emisiunea de la Kanal D.

Cristi Borcea a recunoscut ulterior că este dependent de ritualurile de îngrijire a tenului, acesta fiind dependent de măștile de față.

Urmăriți Impact.ro și pe