Ce face Victor Ponta de când s-a retras din politică. „Mă gândeam să mă fac șofer la Uber”

Stan Filon 21.03.2022, 23:44
Ce face Victor Ponta de când s-a retras din politică. „Mă gândeam să mă fac șofer la Uber”

Victor Ponta a ieșit din lumina reflectoarelor, de când partidul său, Pro România, nu a obținut un scor eligibil pentru intrarea în Parlamentul României, chiar și după ce a absorbit partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE. A sperat mult să reintre în politică, însă românii nu l-au susținut la vor. Acum, Victor Ponta a fost invitat în podcastul Laviniei Șandru, unde a spus cu ce se ocupă în prezent.

Ce face Victor Ponta de când s-a retras din politică

Victor Ponta a avut parte de un șoc, în ianuarie 2021. Dacă până la vârsta de 48 de ani a fost mereu angajat la stat și primea sume frumoase pe card în fiecare lună, iată că ianuarie 2021 l-a prins pe Victor Ponta într-o situația neplăcută. Niciun ban nu i-a mai intrat pe card, iar atunci recunoaște că s-a speriat. A fost nevoit să facă ceva, altceva decât a făcut în ultimii ani și recunoaște că nu i-a fost chiar ușor. Acum oferă consultanță firmelor private și este plătit pentru asta.

„Nu stau foarte mult în România, deoarece meseria îmi impune să călătoresc mult, dar îmi și place. Îmi reproșează fetele acasă chestiile acestea. Daciana îmi reproșează mai puțin. Acum am stat o săptămână cu ele, dar mâine deja plec. Mi-am păstrat prieteni politici, dar nu lucrez cu politicieni, ci cu firme private, care fac business.

Ce face Victor Ponta de cand s-a retras din politica
Ce face Victor Ponta de cand s-a retras din politica

S-a gândit să se angajeze la Uber

Plătesc salarii, taxe, îmi plătesc fiecare cheltuială singur. Nu e ușor la început, dar ajungi să îți placă. Am terminat facultatea de drept, am fost repartizat la Parchet, am fost 6 ani procuror, după care Adrian Năstase m-a luat și m-a parașutat în politică. De-atunci, am fost mereu angajat la stat. Anul trecut, în ianuarie, a fost prima dată când am fost șomer. A fost prima dată când nu a mai intrat niciun salariu, de nicăieri. Am o anumită vârstă și m-am cam speriat, normal, era o situație nouă. Zic aoleo, ce fac?! Pot să mă fac șofer de Uber, că slavă domnului conduc destul de bine. Am luat-o de la capăt. E mai bine decât înainte, dar acum muncesc pentru mine”, a declarat Victor Ponta.

https://www.youtube.com/watch?v=K5O9mv-tjOc

Victor Ponta a fost provocat de gazda emisiunii să spună un singur cuvânt despre unele personaje politice. Nu prea a vrut să joace acest joc, deoarece nu vrea să își facă dușmani, după cum singur a declarat, însă Victor Ponta a răspuns. Primul nume a fost Klaus Iohannis, fostul său contracandidat la președenția României, despre care a spus simplu: relaxat! A complicat puțin lucrurile, după ce a anunțat că el învață acum limba turcă, iar în limba turcă relaxat se traduce prin „rahat”.

Întrebat ce ar schimba, dacă ar mai ajunge în funcția de premier al României, Ponta a spus că ar schimba o mie de lucruri, dar s-a oprit asupra unuia singur. Victor Ponta spune că ar acorda o mai mare atenție economiei. Spune că este singurul lucru care contează, deoarece dacă economia merge bine, sunt bani și pentru sănătate, și pentru educație. A recunoscut că politicienii din România nu prea au habar de economie și de mediul privat și a spus că se pierd în alte lupte care nu aduc nicio bunăstare românilor. A recunoscut că a făcut și el asta și vede că în continuare la fel se întâmplă în România.

Întrebat dacă nu s-a gândit cumva la o carieră în politica internațională, Victor Ponta a spus că îi este rușine pur și simplu să explice cuiva că este judecat într-un dosar pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală, chiar dacă în acest a fost achitat în primă instanţă la ICCJ.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...