Ce face Jean Paler, în fiecare dimineață, în parcul din Sinaia. Turiștii aplaudă gestul artistului. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 20.09.2021, 16:20
Ce face Jean Paler, în fiecare dimineață, în parcul din Sinaia. Turiștii aplaudă gestul artistului. EXCLUSIV

Celebrul comic Jean Paler, diagnosticat cu grave probleme cardiace, nu se dă bătut și continuă seria spectacolelor, căci are nevoie de bani pentru lunga listă de medicamente. Ca să fie în formă, artistul, stabilit în Sinaia, merge zilnic în parcul central, unde le oferă turiștilor un adevărat regal, în timp ce hrănește veverițele: ”Îmi fură nucile din palmă!”, ne-a declarat, în exclusivitate, Jean Paler.

”Veverițele îmi fură nucile din palmă”

Jean Paler a muncit toată vara, pe Litoral, deși are probleme cardiace. Dar continuă seria spectacolelor. Ca să fie în formă, Jean Paler face zilnic plimbări în parcul din Sinaia, stațiune montană unde locuiește de zece ani. Acolo, Jean susține un alt show, în timp ce hrănește veverițele, scenele făcând deliciul turiștilor, care îl aplaudă pentru gestul său:

„Lumea se uita la mine amuzată, căci veverițele vin la banca mea, ca să le dau nuci, mi le fură din palmă, nu mai sunt sperioase. Zilnic ies în parcul din Sinaia, la plimbare, ca să mă relaxez, și am buzunarele pline cu nuci”, ne-a declarat celebrul actor, în exclusivitate pentru impact.ro.

Ce face Jean Paler, in fiecare dimineata, in parcul din Sinaia. Turistii aplauda gestul artistului. EXCLUSIV
Jean Paler hraneste veverite in Sinaia

Face show, pe 25 septembrie, la Festivalul ”Ceapa de aur”, din Făgăraș

Artistul Jean Paler are agenda plină de evenimente: ”Merg la spectacole, ca să mai fac rost de bani pentru iarnă, căci s-au scumpit toate și am o pensie mică. Am fost invitat, pe 25 septembrie, și la Festivalul ”Ceapa de aur”, din Făgăraș!”, ne-a spus actorul, căruia i-a fost atât de dor de aplauze, pe perioada șomajului impus de pandemie.

Marele actor Jean Paler primește o pensie de doar 840 de lei, după o viață închinată scenei, sumă care însă nu îi ajunge pentru a supraviețui de la o lună la alta:

”Sunt puțini bani, ce să fac cu această sumă mică, mai muncesc vara, ca să strâng pentru iarnă, să nu ajung să mă împrumut de la vecini. Locuiesc la Sinaia și acolo trebuie căldură mereu, este frig în casă aproape tot anul. M-aș muta la București, unde clima este mai blândă, dar tot la munte e mai frumos”, ne mai mărturisea Jean Paler, în alt interviu pentru impact.ro.

”Inima mea funcţionează doar 30%”

Artistul Jean Paler se confruntă cu serioase probleme cardiace, în ultimii ani: ”Inima mea funcţionează doar 30%, am fibrilaţie continuă. Inima își încetineşte ritmul şi leşin. Mi s-a montat un defibrilator, un dispozitiv electronic care reglează ritmul inimii. Țin un regim strict”, ne mai declara Jean Paler, pentru impact.ro.

Iar în 2012, după ce a suferit un infarct, medicii i-au montat trei stenturi la inimă (n.r- dispozitive care lărgesc arterele pentru ca sângele să circule normal), ca să-i salveze viața: ”M-a iubit Dumnezeu, m-a scos din ghearele morții!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...