Ce face Florin Cîțu în prima lui zi ca interimar la Ministerul Sănătății. Premierul a spus clar: „Rămâne o prioritate”

Nicu Stan 15.04.2021, 08:35
Ce face Florin Cîțu în prima lui zi ca interimar la Ministerul Sănătății. Premierul a spus clar: „Rămâne o prioritate”

Ce face Florin Cîțu în prima lui zi ca interimar la Ministerul Sănătății. Premierul este interimar la Sănătate după ce Vlad Voiculescu a fost revocat din funcție.

Florin Cîțu a anunțat ce va face la ministerul Sănătății, ca interimar. ”Trebuie să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă”

Astăzi este prima zi a premierului Florin Cîțu ca și ministru interimar al ministerului Sănătății după ce la- revocat din funcție de Vlad Voiculescu. Cu această ocazie, Florin Cîțu a anunțat ce intenționează să facă pentru ca lucrurile să se miște.

Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a preluat mandatul de ministru interimar la Sănătate. Astfel, primele ședințe le va avea cu directorii Direcțiilor de Sănătate Publică și cu managerii spitalelor covid din toată România. Totul se va face online.

Dan Barna a refuzat sa fie ministrul Sanatatii
Dan Barna a refuzat sa fie ministrul Sanatatii

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care premierul este interimar la ministerul Sănătății

Premierul a anunțat ce va face în prima zi ca șef al ministerului Sănătății după ce Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a devenit interimar la ministerul Sănătății.

”Am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății, iar mâine (joi – n.r.) o să fac două conferințe online, cu toți directorii de DSP și cu toți directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru noi în această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă și, în același timp, să gestionăm această perioadă dificilă”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, interimar la Sănătate până când USR PLUS va găsi un nou ministru

De asemenea, premierul a anunțat că ședința de Guvern care trebuia să aibă loc miercuri va fi ținută astăzi, întrucât sunt acte normative care nu suportă amânare, câteva dintre ele chiar de la ministerul Sănătății. Premierul a preluat mandatul interimar la ministerul Sănătății până când cei de la USR PLUS vor găsi un înlocuitor pentru Vlad Voiculescu.

”Odată cu propunerea de revocare din funcție a ministrului Vlad Voiculescu i-am transmis domnului președinte și propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcția de ministru interimar al Sănătăți. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate în acest moment am înaintat președintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul președinte. Astfel, o să preiau interimatul la Ministerul Sănătății până când colegii noștri de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții”, a mai spus Florin Cîțu.

Dan Barna a refuzat să fie ministru al Sănătății

Premierul Florin Cîțu a fost nevoit preia, ieri, interimatul la ministerul Sănătății, asta după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat funcția de ministru al Sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe