Ce face acum Andreea Răducan. Fata de aur a gimnasticii are o super-familie și e o scriitoare de succes

Daria Petrescu 30.09.2020, 10:31
Ce face acum Andreea Răducan. Fata de aur a gimnasticii are o super-familie și e o scriitoare de succes

Andreea Răducan, campioana noastră la gimnastică, împlinește astăzi 37 de ani. Puțini sunt însă cei care știu ce mai face acum cea supranumită „fata de aur” a sportului din România și asta pentru că fosta sportivă a fost extrem de discretă cu viața personală. Ea s-a retras din activitate în urmă cu mai mulți ani și și-a dedicat timpul familiei. Andreea are o căsnicie discretă și doi copii superbi.

Andreea Răducan a făcut parte din „noua generație” de gimnaste române

Gimnasta a fost crescută să continue tradiția gimnasticii românești, și să preia ștafeta după retragerea Laviniei Miloșovici și a Ginei Gogean. Sportiva a făcut gimnastică încă de la vârsta de 4 ani.

După ce a câștigat peste 20 de medalii în competiții locale și regionale, a fost invitată să se antreneze cu echipa națională de junioare, în Onești. Acest lucru se întâmpla în 1996.

De aproape 10 ani trăiește o poveste de dragoste alături de Daniel-Filip Tandreu

După ce s-a retras din gimnastică, Andreea Răducanu s-a implicat în continuare în activități legate de sport. Din 2017 este președinte al Federației Române de Gimnastică. Este căsătorită cu Daniel Tandreu și au împreun doi copii, o fetiță și un băiat.

Andreea Răducan a născut în luna august a anului trecut un băiețel perfect sănătos. Gimnasta a născut prin operație de cezariană și bebelușul a primit nota 10.

Andreea Răducan alături de soțul ei
Andreea Răducan alături de soțul ei

Fosta sportivă și soțul ei mai au o fetiță, în vârstă de trei ani, pe nume Amira Sophia.  Dacă fetița are un nume mai exotic (Amira este un nume oriental care înseamnă prințesă), pentru băiețel proaspeții părinți au ale două nume românești puternice, ambele de sfinți: Andrei Filip.

Andreea Răducan a născut în mare secret, în vara anului trecut, iar detaliile despre venirea celui de-al doilea copil pe lume au apărut abia în luna septembrie. Ea a vrut să țină secret momentul intim, pentru a se bucura alături de familie.

“Am născut pe 21 august și îl cheamă Andrei Filip. A avut 3.320 kg și 52 de cm. Fetița stă întruna cu el, eu am început deja să lucrez la Federație din nou. Mă bucur că e în zodia Leu”, – a declarat Andreea Răducan pentru cancan.ro

Andreea Răducanu s-a retras din activitate în 2002

Fosta gimnastă și Daniel Tandreu s-au căsătorit în anul 2016 . Andreea Răducan s-a retras din activitatea sportivă în 2002, iar în 2016, ea și Daniel Tandreu s-au căsătorit civil. Un an mai târziu au devenit părinți pentru prima dată.

Andreea a câștigat numeroase premii de-alungul carierei sale. Ea a primit aur pe echipe și argint la sărituri la Jocurile Olimpice din 2000 de la Sydney. De asemenea, a câștigat cinci titluri mondiale, o medalie de argint şi una de bronz la Campionatul Mondial.

Andreea Răducanu s-a retras din activitate în 2002
Andreea Răducanu s-a retras din activitate în 2002

Andreea Răducan s-a retras din activitate în anul 2002. Aceasta a câștigat o medalie de argint şi una de bronz la Campionatele Europene. Ea a fost supusă unei nedreptății la Jocurile Olimpice de la Sydney.

Atunci, i-a fost retras titlul olimpic la individual compus ca urmare a faptului că a fost depistată pozitiv cu o substanță aflată în medicamentul pe care l-a luat pentru răceală. În 2010, Andreea și-a lansat  autobiografia.

Urmăriți Impact.ro și pe