Ce este variola maimuţei, boala care îngrijorează specialiştii. Simptomele infecţiei rare

Nicu Stan, Ștefan Olteanu 22.07.2021, 17:15
Ce este variola maimuţei, boala care îngrijorează specialiştii. Simptomele infecţiei rare

Ce este variola maimuţei, boala care îngrijorează specialiştii. Simptomele infecţiei rare. Americanii se confruntă cu o nouă boala periculoasă. Aceștia caută peste 200 de persoane care ar putea fi contaminate cu temutul virus, adus în SUA de un bărbat din Nigeria.

Variola maimuței a ajuns și în SUA. 200 de amercani ar putea fi infectați

S-a aflat ce este variola maimuţei, boala care îngrijorează specialiştii din America. Care sunt simptomele infecţiei rare.

Astfel, mai mult de 200 de persoane din 27 de state americane sunt urmărite pentru că ar putea fi infectate cu o nouă boală infecţioasă denumită ”variola maimuţei”. Autorităţile americane se tem că aceşti oameni au intrat în contact cu un bărbat din Texas care a adus boala din Nigeria, la începutul acestei luni.

Variola maimutei este o boala grea
Variola maimutei este o boala grea

Din 2003 nu a mai fost un caz în SUA

Primul american infectat cu acest tip de variolă din 2003 şi până astăzi, este internat la spital şi este într-o stare stabilă. Până în prezent el  este singurul caz depistat cu boala.

De asemenea, Centrul pentru prevenţia şi controlul bolilor american se îngrijorează că pasagerii care s-au aflat în interiorul celor două avioane cu care a călătorit texanul au fost expuşi la această boală gravă. În plus, el a călătorit din Lagos, Nigeria în Atlanta în data de 9 iulie, chiar înainte de a se întoarce în Dallas, acolo unde a fost internat în spital, scrie BBC.

CDC anunță că riscul răspândirii este mic

Astfel, CDC a anunţat că discută cu operatorii companiilor aviatice pentru a se depista care sunt riscurile potenţiale pentru cei care au călătorit cu bărbatul în același avion.

Cu toate astea, riscurile de răspândire ale bolii sunt mici, în contextul în care pasagerii au purtat mască de protecție în avion.

Ce este variola maimuței

Un purtător de cuvânt al CDC a anunțat că agenţia pe care o reprezintă lucrează cu autorităţile sanitare locale pentru a-i găsi pe cei care ar fi putut fi expuşi la virus.

Variola maimuței este o boală din aceeaşi ”familie” cu variola, dar mai puţin periculoasă. Persoanele care se îmbolnăvesc cu aceasta stau locuiesc de cele mai multe ori în centrul şi vestul Africii, imediat în apropierea pădurilor tropicale. Majoritatea cazurilor acetei boli sunt uşoare, însă în 1 din 100 de cazuri se poate ajunge la decesul pacientului.

Simptomele variolei maimuţei

-După ce febra a scăzut sau chiar dispare, urticaria la nivel pielii apare întâi pe faţă şi se extinde apoi pe restul corpului, în special pe palme şi tălpi

-Urticaria provoacă mâncărimi puternice şi are diferite stadiide dezvoltare  înainte de face coajă şi a cădea de pe piele. Rănile provoacă cicatrici.

-De asemenea, în primă fază este vorba de dureri de cap, febră, umflături, dureri de spate, muşchi şi lipsă generală de energie.

Urmăriți Impact.ro și pe