Ce este bine să porți în noaptea de Revelion. Așa vei atrage norocul, dragostea și prosperitatea

Emanuela Pană, Coteț Alexandru 31.12.2022, 09:30
Ce este bine să porți în noaptea de Revelion. Așa vei atrage norocul, dragostea și prosperitatea

La români, Revelionul înseamnă mai mult decât să te bucuri, pur și simplu, de câteva pahare de ceva spumos. Există numeroase tradiții asociate evenimentului pe care românii le respectă cu sfințenie, iar în vreme ce unele sunt legate de bani și de alimente, altele dictează modul în care ar trebui să ne îmbrăcăm în ultima noaptea din an dacă vrem să aveam noroc. Iată ce este bine să porți în noaptea de Revelion.

Anul Nou, încărcat de tradiții și obiceiuri

Așa cum fiecare sărbătoare are tradițiile și obiceiurile ei specifice, și în noaptea de Revelion este indicat să facem și să nu facem anumite lucruri. Se zice că cel mai important este să porți roșu și să ai bani asupra ta în timpul trecerii dintre ani.

În noaptea de Revelion, mulți dintre noi privim la anul pe care îl lăsăm în urmă și reflectăm la tot ce s-a petrecut, fie bun sau rău. Iar pentru că Anul Nou este privit ca un nou început, un nou drum sau o nouă etapă în viața noastră, cei mai superstițioși dintre noi țin cont de acele trucuri și obiceiuri referitoare la a începe cu dreptul.

Ce este bine să porți în noaptea de Revelion 2023?

Una dintre cele mai cunoscute superstiții de Revelion spune că este bine să poți o haină nouă la trecerea dintre ani, aceasta simbolizând schimbarea și prospețimea. Totodată, cei ce poartă un obiect vestimentar nou în ultima noaptea din an se vor bucura de mai multe cadouri în anul care vine.

Se știe, de asemenea, că este bine să porți lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion. Mulți dintre noi am auzit de această superstiție, însă puțini știu motivul pentru care e musai să faci asta.

Fie că este vorba despre o bluză, un fular sau un colier, este important ca în noaptea dintre ani să ai ceva roșu pe tine, potrivit tradiției, deoarecer este culoarea dragostei și a veseliei. Această superstiție te va ajuta să ai un an nou plin de noroc și iubire, apărându-te de spiritele rele și de privirile malefice (exact aşa cum se spune că îi apără pe bebeluşi de deochi).

De ce e bine să porți lenjerie intimă roșie de Revelion?

Tot de vestimentație se leagă și următoarea superstiție, potrivit căreia este bine să porți lenjerie intimă roșie în noaptea dintre ani. Acest obicei datează din perioada medievală, pe când roșul era evitat și blamat deoarece era asociat cu „forțele răului“. Lucrurile se schimbă însă de anul nou, când roșul aduce noroc.

Ce este bine sa porti in noaptea de Revelion
De ce sa porti lenjerie intima rosie de Revelion 2023

Se spune că, în epoca medievală, bărbații foloseau o draperie roșie pentru a-și acoperi vintrele, cu scopul de a-și proteja „bijuteriile de familie“ de vrăjitoarele rele, care ieșeau pe străzile satului, la miezul nopții, căutând să arunce vrăji și să se amuze pe seama lor.

Revenind în zilele noastre, dacă Revelionul te prinde, de pildă, în Turcia, să nu fii surprins/ă dacă cineva îți oferă în dar o lenjerie intimă roșie, întrucât turcii sunt mari fani ai ei. Și în Mexic și în alte țări din America Latină magazinele abundă de lenjerie intimă roșie, aurie sau verde la finalul lunii decembrie.

Citește și: Unde își petrec românii Revelionul și de ce au ales anumite oferte: „Cele mai ieftine pachete sunt în Istanbul. Sunt hoteluri din Poiana Brașov care au pachet și 4.000 de euro“

Ce simbolizează lenjeria roșie?

Roșul semnifică viață, putere, dorință și, nu în ultimul rând, dragoste. Prin urmare, purtarea unui element roșu de Revelion 2023 aduce mult noroc în dragoste. Vorbim despre o culoare a extremelor, cea mai puternică și intensă dintre culorile primare.

Mai mult decât atât, roșul înseamnă noroc și fericire, numărându-se printre culorile favorite ale multora dintre noi. Dacă te gândești însă că doar femeile trebuie să poarte roșu de Revelion, află că și bărbații pot face asta dacă vor să aibă noroc în dragoste și relații amoroase prospere.

De asemenea, se mai spune că roșul ține energia negativă la distanță și apelează la prezența protectoare a Arhanghelului Mihai. Prin urmare, dacă porți roșu în ultima noapte din an, nu doar că vei face ca energiile rele să dispară, lăsând loc iubirii și fericirii, ci vei avea și mult noroc în anul care vine, în special în plan sentimental.

A oferi cuiva în dar lenjerie roșie înseamnă a-i ura persoanei respective mult noroc și un nou an bogat și satisfăcător. Italienii, de pildă, își „înroșesc“ familiile de Revelion. Se zice că lenjeria de culoare roșie purtată în utlima noapte din an poartă noroc, întăreşte relaţia și atrage doar lucruri bune, prospere şi frumoase în viaţă.

Alte superstiții pentru noaptea de Revelion 2023

O altă superstiție celebră atribuită acestui eveniment este legată de bani. Potrivit ei, atunci când ceasul indică ora 00:00, trebuie să ai asupra ta bancnote, pentru ca 2023 să te surprindă cu bani în buzunar. Se spune că cei ce repetă acest obicei vor avea noroc în plan financiar.

Tot legat de bani, este important ca Anul Nou să nu te prindă cu datorii sau taxe neachitate. Așadar, dacă nu vrei ca anul care vine să fie marcat de datorii, încearcă să restitui banii până la miezul nopții. Merită precizat că aurul și argintul prevestesc bogăție în noul an, astfel că nu ar strica să ai niște accesorii în ținuta ta, pe lângă banii din buzunare.

Un alt obicei de Revelion este acela de a consuma struguri, mai precis 12 boabe, pentru fiecare lună a anului ce urmează. Boabele de struguri reprezintă prosperitatea și bogăția, iar dacă le mănânci în noaptea dintre ani vei avea noroc pe tot parcursul lui 2023 (alte superstiții culinare, AICI).

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...