EXCLUSIV

Ce e obligat să facă Petre Roman pentru nepoata lui, de Crăciun. „Mi-am recunoscut înfrângerea”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 24.12.2021, 15:07
Ce e obligat să facă Petre Roman pentru nepoata lui, de Crăciun. „Mi-am recunoscut înfrângerea”. EXCLUSIV

Petre Roman, cel dintâi premier din istoria postdecembristă a României, e alintat de nepoțica sa cu apelativul „tataie” sau „tătăiță”. Micuța își alege singură cadoul de Crăciun, iar bunicul joacă rolul magic al Moșului Crăciun, achitând nonșalant factura.

Petre Roman, despre nepoata lui

Petre Roman, primul premier al României de după căderea regimului lui Nicolae Ceaușescu, așteaptă în prezent cu totul altfel Crăciunul decât a făcut-o cu 32 de ani în urmă, când s-a numărat printre cei care au încercat să se opună ultimului lider comunist din istoria națională. La 75 de ani, Petre Roman va juca, în felul său, rolul Moșului Crăciun, atât pentru băiatul său, Petrus, 12 ani, dar și pentru nepoata sa, Isabela, de șapte anișori.

„Isabela îmi spune tataie sau tătăiță. Sau bunicule, după cum crede ea la momentul respectiv că trebuie să mi se adreseze! În fapt, așa am și convenit cu ea, demult, asupra apelativului pe care îl folosește. E o scumpete de copil, care cred că crește foarte frumos, mai ales că Oana, fiica mea, se ocupă foarte mult de educația ei. Ne vedem ori de câte ori am timp și vă spun sincer că sunt un bunic grijuliu.

Ultima dată când am văzut-o i-am propus să facem un concurs de caligrafie, eu cu caietul meu, ea cu caietul ei. Pe vremuri, caligrafia spunea multe despre fiecare persoană în parte, dar astăzi mi se pare că e mai degrabă ignorată, din păcate. I-am propus ca cel ce câștiga acea competiție de familie să primească și o mică recompensă, iar Iza a acceptat imediat”, a povestit Petre Roman pentru impact.ro.

Ce e obligat sa faca Petre Roman pentru nepoata lui de Craciun
Petre Roman si Oana Roman

Competiția dintre Petre Roman și nepoata lui n-a mai avut loc

Numai că „competiția” în sine dintre bunic și nepoată nu a mai avut loc. Oana Roman, mama Isabelei, a auzit discuția și s-a prezentat mândră nevoie mare în fața tatălui ei, Petre Roman, cu caietul de caligrafie al micuței.

„Vă spun că îndată ce am văzut cum scrie Iza, am realizat că nu am nicio cea mai mică șansă în fața ei. Așa că am privit-o cu drag și i-am spus că eu nu mai pot scrie demult așa de frumos cum o face ea! Și mi-am recunoscut cavalerește înfrângerea”, adaugă cu mult umor fostul om politic.

Ce altă înțelegere are Petre Roman cu nepoata lui

Pe de altă parte, celebrul bunic ne-a povestit și o a doua înțelegere pe care o are cu nepoata sa pentru zilele speciale din an, inclusiv sărbătoarea de Crăciun:

„Când avem asemenea zile festive, am decis împreună cu Iza să-și aleagă singură cadoul. Așa se face că micuța se gândește singură sau poate cu ajutorul mamei de ce are nevoie sau ce-și dorește cel mai mult, iar în ziua de sărbătoare, când ne vedem cu toții, doar vine și-mi spune cadoul pe care și-l dorește din inimă la momentul respectiv. Iar bunicul joacă rolul Moșului și acoperă costul cadoului visat!”.

Pe de altă parte, Petre Roman mai trebuie să treacă încă un hop în ziua de Crăciun, fiindcă el are din ultima căsătorie, cea din 2009, cu Silvia Chifiriuc, și un băiat de 12 ani, Petrus, care pare că-i calcă pe urme și care învață la Școala Franceză.

„Pentru Petrișor, cum îl alint pe fiul meu, voi avea mereu un cadou special. Spre exemplu, lui îi voi lăsa puloverul roșu pe care l-am purtat în zilele lui decembrie 1989 și care a făcut istorie, în felul său. Desigur, mai sunt și alte lucruri, dar nu discutăm acum despre ele. Însă, uneori îmi alint fiul, chiar și acum, când a crescut, așa cum mă alinta tata. Îmi spunea, cu vocea lui aparte, Petrișor-Trișor, un joc de cuvinte și un alint care-mi lipsesc mult astăzi! Iar eu încerc să duc mai departe alintul, de data asta la adresa fiului meu”, mai spune același Petre Roman. Vezi și ce pensie are Petre Roman de la stat!

Urmăriți Impact.ro și pe