EXCLUSIV

Ce dorință mare are Rică Răducanu. Totul are legătură cu pandemia: „Trebuie să ne vedem pe stradă” EXCLUSIV

Iulia Statie 16.02.2022, 17:36
Ce dorință mare are Rică Răducanu. Totul are legătură cu pandemia: „Trebuie să ne vedem pe stradă” EXCLUSIV

Rică Răducanu nu își pierde umorul și optimismul. Pandemia a schimbat normalitatea, astfel că mulți au dus dorul socializării. La fel ca mulți alții, fostul mare portar al echipei Rapid își dorește ca totul să revină cum era înainte atunci când vine vorba de comunicarea cu alții.

Rică Răducanu: „Eu nu sunt învățat să stau fără lume”

Rică Răducanu a mărturisit că se simte bine, iar rezultatul analizelor făcute de curând este unul satisfăcător. Fostul mare portar poate să treacă peste orice provocare. Totuși, acesta își dorește să petreacă din nou timpul în compania altor persoane, la fel ca în trecut.

„Sunt bine, am probleme cu genunchii, nu mai pot să fac mișcare, dar totul se rezolvă. Săptămâna trecută mi-am făcut analize, au ieșit destul de bine. Avem toți o supărare în legătură cu pandemia, eu nu sunt învățat să stau fără lume. Trebuie să ne vedem pe stradă, să ne pupăm, să bem o bere, parcă pandemia mi-a luat 10 ani din viață.”, a spus Rică Răducanu, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Ce dorință are Rică Răducanu în legătură cu pandemia
Rică Răducanu, fostul portar al Naționalei de fotbal

Ce spune despre facturi

Fostul mare portar al echipei Rapid a recunoscut că soția lui se ocupă de facturi în casă, astfel că nu a văzut ce sume de bani au fost plătite în ultima perioadă:

„Lumea e supărată, nu mai sunt nici întreprinderi, nici salarii, nici nimic…acum au venit și prețurile la facturi, asta mai lipsea. Bine, poate au și ei dreptate pe undeva, eu nu neg acest lucru. Eu nu am văzut facturile, poștărița aduce chitanțele acasă, de la gaz, lumină, tot ce avem. Soția mea le plătește, eu nu știu nimic, nu am luat eu în mână facturile. Soția mea știe totul despre aceste sume, zice că sunt ‚voiajor’ (râde)”

„Eu nu mă plâng”

În trecut, salariile erau destul de mici, însă mulți români se descurcau cu banii respectivi. Rică Răducanu a vorbit și despre acest aspect, care are legătură cu pensiile primite de toată lumea în zilele noastre:

„Eu nu mă plâng pentru că am pensia de 1.800 de lei. Am început la Flacăra Roșie, la Calafat, am fost zidar, aveam 860. Pe urmă am avut 1.600, am făcut școala de maiștri. Nu aveam salarii mari pe atunci. Nu mă plâng, așa e la toată lumea, salariile pe timpul nostru erau bune, oamenii aveau întreprinderi, știau că își fac treaba.”

„Este important să ne reparăm”

Rică Răducanu și soția lui au avut de înfruntat virusul care a făcut ravagii în toată lumea. Cei doi au trecut peste momentul dificil și se simt destul de bine. Acesta a observat că mai mulți oameni care au avut Covid-19 se confruntă cu probleme.

„Nu am rămas (n.r. cu probleme). Totuși, am înțeles că la articulații de aici se trage. Mi-am tot făcut injecții, sunt destul de scumpe, dar nu contează, este important să ne reparăm. Soția mea a fost cel mai rău. Acum este destul de bine. Ea mă încurajează și pe mine. Am văzut că lumea care a luat Covid-19 a rămas cu belele, sau este vorba și de bătrânețe.”, a mai zis Rică Răducanu.

Îi este dor de viața trăită înainte de pandemie

Fostul mare portar a iubit sportul, astfel că toate activitățile sale erau în jurul efortului fizic. Acesta a recurs la câteva injecții pentru a scăpa de orice fel de problemă care nu îi dă pace. Cu toate acestea, cea mai mare dorință a sa are legătură cu revenirea la normalitate:

„Eu mai jucam un tenis cu piciorul, mă mai duceam la stadion. Nu este stilul meu să stau pe scaun. Un medic mi-a zis să îmi pun proteze, am zis că nu umblu cu proteze. Am înțeles că 6 luni ar trebui să fac recuperare. Am încercat să fac injecții, o să mai fac după 3 luni iar. M-a dat pandemia cu 10 ani înapoi, eu sunt învățat cu lumea. Înainte plecam dimineața, stăteam la teren până la 9. Sportiv am fost toată viața, a fost foarte frumos. Scăpăm, dar e vorba de tineret, nu putem să stăm supărați.”

Urmăriți Impact.ro și pe