Ce devine interzis în România. Anunțul tocmai a fost făcut: „Să fie clar pentru toată lumea”

Badea Violeta 01.04.2023, 13:52
Ce devine interzis în România. Anunțul tocmai a fost făcut: „Să fie clar pentru toată lumea”

Toți cetățenii țării noastre trebuie să afle asta, fiindcă acest lucru va fi complet interzis în România. Anunțul a fost făcut vineri seara, pe data de 31 martie, de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Află mai multe detalii din rândurile de mai jos!

Devine interzis în țara noastră. Ministrul Sănătății a spus clar

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, recent, că se gândește să interzică achiziționarea anumitor medicamente fără o rețetă prescrisă de medic.

Asta după ce a observat că țara noastră se află pe primul loc la consumul de antibiotice, lucru care nu este tocmai de bun augur. Asta pentru că ar apărea anumite bacterii multirezistente în urma consumului excesiv al unor astfel de medicamente, după cum a explicat Alexandru Rafila.

„Problema legată de antibiotice este următoarea: consumul excesiv de antibiotice generează apariția bacteriilor multirezistente. Ele, la rândul lor, produc infecții, de multe ori intraspitalicești, nosocomiale, ca să fie clar pentru toată lumea.

Iar aceste bacterii multirezistente dau infecții invazive care pun viața în pericol. La nivelul UE, am avut acum vreo doi ani, 37.000 de decese produse de aceste bacterii, iar la nivel global 1,2 milioane de decese directe.”, a spus ministrul Sănătății.

Totodată, Alexandru Rafila a mai spus că „trebuie să fim responsabili și să înțelegem că bacteriile multirezistente apar dacă consumăm antibiotice în exces.

România e de mulți ani pe locuri fruntașe, ultima oară în 2021, în ultima publicație a Centrului European de Control al Bolilor, suntem pe primul loc la consumul de antibiotice.”

Citește și Medicamentele care nu se vor mai cumpăra cu ușurință din farmacii. Decizia Ministerului Sănătății, Alexandru Rafila a făcut anunțul!

Ministrul Alexandru Rafila, semnal de alarma pentru toti parintii. Sfatul medicului in cazul copiilor cu simptome de boala. „Chiar daca face febra 38”
Ministrul Alexandru Rafila

„Educația pentru sănătate ar juca un rol extraordinar de important”

Alexandru Rafila este de părere că românii nu au primit o educație din partea sistemului de sănătate. Tocmai din acest motiv, aceștia ar consuma atât de multe antibiotice.

„Educația pentru sănătate ar juca un rol extraordinar de important, am tot pledat chiar în ultimele zile legat de educația pentru sănătate. Acum avem în proiectul legii învățământului o componentă care se referă la educația pentru sănătatape.

Este adevărat că antibioticele pot fi obținute doar cu rețetă, dar aceeași statistică de la Centrul European al Bolilor ne arată că în România suntem pe ultimul loc în sensul că doar 80% dintre cetățeni iau antibiotice eliberate pe bază de prescripție, iar 20% iau fără să fie eliberate pe bază de prescripție.”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citește și Pericolul din spatele medicamentelor vândute online. Avertismentul specialiștilor în Sănătate. „O nenorocire”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...