Ce costuri are și în ce condiții se realizează incinerarea. Când va putea familia Cristinei Țopescu să ridice urna cu cenușă a jurnalistei

Mirabela Năstase 16.01.2020, 17:24
Ce costuri are și în ce condiții se realizează incinerarea. Când va putea familia Cristinei Țopescu să ridice urna cu cenușă a jurnalistei

Trupul Cristinei Țopescu este incinerat joi, 16 ianuarie 2019, la Crematoriul Uman din Capitală. Jurnalista a fost găsită moartă în locuința în care stătea cu chirie, din Otopeni.

Ce costuri are și în ce condiții se realizează incinerarea

Surse din INML a declarat pentru site-ul Playtech.ro care este procedeul clar de incinerare.

”Corpurile umane sunt incinerate individual, in camere dotate corespunzator din punct de vedere tehnologic, izolate si la temperaturi foarte inalte astfel incat ramasitele sa fie sub forma de cenusa. Pentru a realiza incinerarea se utilizeaza combustibili, iar corpurile sunt asezate in sicrie realizate din materiale inflamabile. Dupa derularea procesului se elimina materialele straine care nu au ars (implanturi dentare, placi, tije etc.), iar ramasitele sunt colectate intr-o urna si lasate sa se raceasca pentru o vreme. Deoarece cenusa contine si elemente cu o granulatie mai mare. Este trecuta printr-un proces scurt de faramitare pana cand ajunge sub forma de praf, dupa care este depusa in urna si inmanata familiei, care are posibilitatea de a o pastra pentru amintire sau de a o imprastia in natura, pe mare, pe munte sau intr-un loc special”.

Așadar, potrivit acestor informații, urna cu cenușa Cristinei Țopescu va putea fi ridicată de familie abia vineri, după ora 15.00.

Tot potrivit surselor Playtech.ro,  toate cheltuielile pentru serviciile funerare au costat familia 4.800 de lei.

În acest tabel apare exact suma pe care familia o plătește pentru incinerarea Cristinei Țopescu. 

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu, incinerat joi, 16 ianuarie

Procedeul incinerării se desfășoară urmând mai multe reguli stricte. Astfel că, pentru a se atinge temperatura optimă de ardere, adică 1.000 de grade Celsius, cuptorul se încinge cu ajutorul a 40 de metri cubi de gaz metan. În doua ore, cadavrul se transformă în cenușă și oase calcinate ce trebuiesc mărunțite. Apoi, cu ajutorul unui magnet sunt îndepărtate obiectele de metal care mai pot fi găsite după incinerare, precum șuruburile chirurgicale. După aceea, urna cu cenușă va fi depusă în Sala comună pentru a fi ridicate de rude și duse apoi la locurile lor de veci, fie în cimitir, fie în „columbarul” crematoriului. O altă variantă este ca urna cu cenușă să poate fi păstrată de familie. O urnă conține aproximativ 1,5 kilograme de pulbere umană. Condiţiile şi personalul care asigură transportul decedatului sunt stabilite de persoana care se ocupă de incinerare.

Costul total al unei incinerări poate varia în funcție de serviciile care au fost alese de rudele decedatului. Prețul standard este de 917 lei, iar transportul decedatului se poate asigura contra cost, la cerere, şi de salariaţii Crematoriului Uman, cu achitarea contravalorii serviciului prestat de 159,78 lei/oră.

Urmăriți Impact.ro și pe