Ce conține teoria fericirii a lui Einstein. A fost scrisă pe un petic de hârtie iar acum valorează o avere

Mihai Roșoiu / 22.11.2020, 18:46
Ce conține teoria fericirii a lui Einstein. A fost scrisă pe un petic de hârtie iar acum valorează o avere

Fericirea. O stare de spirit pe care toți oamenii încearcă sau speră să o atingă la un moment dat. De-a lungul timpului, multe minți luminate au încercat să o definească într-un fel. Inclusiv Albert Einstein, omul despre care se spune că ar fi posedat cel mai mare grad de inteligență atins vreodată de un pământean. Mai mult, savantul a încercat să descrie fericirea într-o teorie simplă. Ce conține teoria fericirii a lui Einstein? Nimic special, nimic complicat. Ea a fost scrisă pe un petic de hârtie, iar acum valorează o avere.

Ce conține teoria fericirii a lui Einstein. A fost scrisă pe un petic de hârtie

Mulți dintre noi, muritorii de rând, ne întrebăm cum arată fericirea într-una dintre cele mai luminate minți ale istoriei. Einstein ne-a satisfăcut această curiozitate. O asemenea teorie are, așa cum v-ați dat seama, o poveste specială, care se petrece pe un tărâm special. Undeva în Țara Soarelui Răsare, locul în care se afla savantul în momentul în care a decis să lase posterității această superbă scriere.

Einstein a ajuns în Japonia. De ceva vreme, fizicianul făcea vizite în multe țări ale lumii, unde susținea conferințe pentru care era plătit. În momentul în care a ajuns la Tokyo, Albert Einstein a primit o veste importantă. Tocmai câștigase premiul Nobel pentru fizică. Cazat la Hotel Imperial din capitala Japoniei, savantul a simțit nevoia să scrie ceva pe cât de complicat, pe atât de neobișnuit pentru un vizionat.

Ce contine teoria fericirii a lui Einstein. Cati bani valoreaza acum
Ce contine teoria fericirii a lui Einstein. Cati bani valoreaza acum

Fericirea, ce însemna fericirea? Einstein a ținut cu tot dinadinsul să scrie pe un petic de hârtie ceea ce credea el că înseamnă fericirea. A făcut-o pe câteva foi cu însemnele hotelului în care stătea. Întâmplarea a făcut ca la câteva minute după, la ușa lui Einstein să bată un angajat al locației care i-a înmânat un mesaj. Pentru că nu avea bacșiș, fizicianul a găsit de cuviință să-i lase drept atenție cele două foi pe care scrisese teoria fericirii.

„Fericirea” a venit din peticul de hârtie al lui Einstein

Bărbatul a luat hârtia. Einstein l-a oprit și i-a spus doar atât: „Ia-le. S-ar putea ca la un moment dat să valoreze ceva!”. Omul de știință s-a stins, iar peste ani cercetările sale au devenit adevărate comori pentru întreaga comunitate științifică și nu numai. Notorietatea lui Albert Einstein a devenit foarte mare, iar fiecare obiect scris, care i-a aparținut, valorează o avere.

Ce conține teoria fericirii a lui Albert Einstein? O însemnare care pare o lecție predată omenirii:

”O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât urmărirea succesului cu o neliniște constantă.”

Posesorul acestei teorii nu a bănuit ce valoare poseda, însă a aflat în cele din urmă. Scos la licitație, peticul de hârtie și-a găsit un nou proprietar. Pentru a o avea, omul care a cumpărat-o a plătit aproape 2.000.000 de dolari. Culmea, mesagerul în posesia în care s-a aflat „documentul” inițial a crezut că cele două hârtii nu vor valora mai mult de 8.000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI