Ce conține rechizitoriul în cazul lui Donald Trump. Procurorul-şef Alvin Bragg a rupt tăcerea

Andrei Simion 05.04.2023, 08:42
Ce conține rechizitoriul în cazul lui Donald Trump. Procurorul-şef Alvin Bragg a rupt tăcerea

Procurorul-şef Alvin Bragg a dezvăluit ce conține rechizitoriul în cazul lui Donald Trump. Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii a pledat nevinovat, marți, în urma acuzațiilor ce au fost formulate împotriva lui în cadrul unei audieri penale istorice, la un tribunal din New York.

Rechizitorul lui Donald Trump, dezvăluit

Procurorul-şef Alvin Bragg a dezvăluit ce conține rechizitoriul lui Donald Trump. Acesta a precizat că toată lumea este egală în fața legii, fără să conteze banii sau puterea.

„Donald Trump a fost aici ca să i se prezinte acuzațiile aduse în urma activității unui mare juriu 34 de capete de acuzare de falsificare a înregistrărilor contabile. Este o infracțiune potrivit legii din New York, atunci când vrei să comiți fraudă şi să ascunzi o altă infracțiune.

Este exact lucru despre care e vorba în acest caz cu 34 de declarații false făcute ca să mușamalizeze alte infracțiuni. Acestea sunt niște infracțiuni în statul New York, indiferent de persoana care le-a comis. Nu putem să acceptăm ca asemenea comportamente infracționale să devină o normalitate”, a spus procurorul.

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump, declarații false. Care ar fi fost motivul

Procurorul a mai spus că Donald Trump a făcut declarații false în mod repetat și că a determinat și alte persoane să facă același lucru. Procurorul-șef a spus că fostul președinte american a mințit că i-a plătit servicii juridice avocatului Michael Cohen pentru anul 2017.

Conform lui Alvin Bragg, fostul președinte american a deținut documente ce arătau că îl plătește pe Michael Cohen pentru servicii juridice prestate în 2017. Fostul lider de la Casa Albă a semnat personal cecuri, timp de nouă luni. În total, după cum a descoperit marele juriu, 34 de documente cu declarații false.

Procurorul-șef a precizat că dovezile arată că Donald Trump a făcut aceste declarații false pentru a mușamaliza infracțiuni legate de alegerile din anul 2016. Fostul președinte al SUA, ar fi convenit în 2015 cu cei de la compania American Media Inc și cu Michael Cohen să cumpere informații negative și să le blocheze, astfel încât republicanul să aibă șansa de a avea succes la alegeri.

Cum ar fi fost făcute plățile

Aceștia ar fi făcut trei plăți, după ce ar fi înființat companii fantomă, și chiar ar fi făcut mai multe declarații false, cum au făcut cei din registrele fiscale de la American Media Inc. Una dintre persoanele care ar fi fost plătite este Stormy Daniels, în schimbul tăcerii.

Conform procurorului, Donald Trump nu putea spune că plățile reprezentau rambursarea unora făcute de Michael Cohen către Stormy Daniels. În loc să facă acest lucru, fostul președinte a spus că îl plătește pe acesta pentru servicii juridice fictive în 2017, ca să mușamalizeze infracțiunea. Pentru ca Michael Cohen să-și recupereze banii a mai existat o declarație falsă, conform căreia plățile ar fi fost venituri pentru autoritățile fiscale din New York.

De cealaltă parte, avocatul lui Donald Trump, Todd Blanche, l-a acuzat pe procurorul de caz că a transformat o chestiune complet politică într-o urmărire penală politică. Acesta a susţinut că rechizitoriul nu invocă nicio infracțiune federală și nicio infracțiune de stat care să fi fost încălcate.

Urmăriți Impact.ro și pe