Pieptul de pui este unul dintre cele mai consumate alimente de către români. Fie că este cumpărat refrigerat sau congelat, acesta nu lipsește din meniul săptămânal al acestora. Cu toate aceștia, puțini sunt cei care știu ce conține de fapt pieptul de pui vândut în marile magazine.
Carnea de pui este văzută ca o opțiune mai sănătoasă decât cea de porc sau de vită. Promovată ca fiind carne slabă, cu un conținut mare de proteine și un conținut scăzut de grăsimi, aceasta nu este deloc un aliment ideal pentru sănătate.
Un motiv pentru care din ce în ce mai multă lume militează pentru a opri consumul acestui aliment, este că pur și simplu, înaripatele sunt cele mai maltratate animale de pe planetă. În SUA, aproximativ 9 miliarde de găini sunt ucise pentru carnea lor în fiecare an, în timp ce alte 305 milioane sunt folosite pentru ouăle lor. Iată câteva dintre motivele pentru care carnea de pui a devenit din ce în ce mai nesănătoasă.
Mulți oameni caută să înlocuiască carnea roșie cu cea de pui din dorința de a reduce nivelul de colesterol și de a fi mai sănătoși. Cu toate acestea, medicii au ajuns la concluzia că impactul cărnii de vită asupra colesterolului uman nu este neapărat mult mai rău decât cel generat de carnea de pui și peștele.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Trecerea de la carnea roșie la carnea albă probabil că nu ar face nicio diferență [pentru colesterol]. Și acest lucru nu este o surpriză, având în vedere cât de grase sunt găinile modificate genetic în zilele noastre.
Au de până la 10 ori mai multe grăsimi decât aveau în urmă cu un secol. Așadar, există o serie de bucăți de carne de vită care au mai puține grăsimi saturate care cresc colesterolul decât puiul.”, spun specialiștii.
În urma unei teste efectuate pe puiul crud cumpărat în Statele Unite, specialiștii au descoperit multe nereguli. Aproximativ 97% din probele de piept de pui testate „adăposteau bacterii care te pot îmbolnăvi”. Analiza a descoperit rate ridicate de bacterii intestinale, inclusiv E. coli, Enterococcus și Salmonella.
Administrația pentru Alimente și Medicamente [FDA] a recunoscut conținutul de arsenic din carnea de pui, o substanță chimică extrem de otrăvitoare, de patru ori mai toxică decât mercurul.
Aceasta se administrează pentru că determină creșterea mai rapidă în greutate, deci se consumă mai puțină hrană. De asemenea, determină colorarea roz a cărnii crude.
Sacrificarea păsărilor la nivel mondial este un factor poluant major pentru pământ, aer și apă. Poluarea implică carcasele decedate, fecale, metale grele, substanțe chimice, bacterii, paraziți, chisturi patogene și viruși.
Abatoarele de păsări eliberează cantități enorme de deșeuri în mediul înconjurător care poluează pământul și apele de suprafață.
Puii crescuți pentru carne sunt înghesuiți cu miile în adăposturi mici, sunt hrăniți cu cantități mari de antibiotice și medicamente pentru a-i menține în viață în condiții neprielnice.
Prin urmare, utilizarea în exces a antibioticelor face ca medicamentele să fie mai puțin eficiente pentru tratarea oamenilor.
Citește și: Carne de pui creată în laborator, pe rafturile din magazine. Specialiștii spun că este sigură pentru consum