Ce conține cafeaua de la Starbucks, de fapt. Va fi un șoc pentru mulți români să afle asta

Badea Violeta 26.05.2023, 15:04
Ce conține cafeaua de la Starbucks, de fapt. Va fi un șoc pentru mulți români să afle asta

Starbucks este, fără îndoială, cel mai mare retailer de cafea de pe întregul mapamond, cu peste 23.000 de magazine în 64 de țări și un volum anual de vânzări de 14,9 miliarde de dolari. Numai directorul său general, Howard Schultz, are o avere de 1,6 miliarde de dolari. Dar ce conține, de fapt, cafeaua de acolo? Românii vor rămâne uimiți să afle asta!

Din ce este făcută, de fapt, cafeaua de la Starbucks? Puțini cunosc adevărul

După cum am observat, Starbucks se poate lăuda cu cifre impresionante. Succesul este unul de necontestat, dar oare alimentele și băuturile oferite de Starbucks sunt de bună calitate și sănătoase?

Potrivit unui studiu efectuat de specialiști, culturile de cafea sunt printre cele mai puternic stropite cu pesticide. Doar 1,1% din cafeaua Starbucks este organică.

Din păcate, nici cafeaua decofeinizată nu reprezintă o soluție mai sănătoasă, ba dimpotrivă. În primul rând, nici aceasta nu a scăpat de pesticide. În al doilea rând, majoritatea cafelelor decofeinizate sunt produse prin înmuierea boabelor într-un amestec de solvenți toxici.

Printre aceștia se numără clorura de metilen, posibil cancerigenă pentru oameni și care afectează sistemul nervos central, și acetatul de etil, o otravă pentru sistemul nervos central și periculoasă pentru ficat și rinichi.

Cat de sanatoase sunt produsele de la Starbucks
Cat de sanatoase sunt produsele de la Starbucks

De unde provine laptele de la Starbucks

Laptele de la Starbucks provine de la ferme industriale unde nefericitelor vaci li se administrează injecții masive de antibiotice și sunt hrănite cu o dietă plină de OMG-uri: porumb, soia, lucernă și semințe de bumbac.

Potrivit OCA, în 2011, Starbucks a folosit peste „35 de milioane de litri de lapte”, suficient pentru a umple 155 de bazine olimpice de înot. Bineînțeles, pe măsură ce lanțul s-a extins, consumul de lapte a crescut substanțial.

În 2007, OCA a exercitat presiuni asupra celebrei companii pentru a nu mai utiliza hormonul de creștere a laptelui, rBGH, produs de Monsanto. Ulterior, Starbucks a transmis că a încetat să mai folosească acel hormon. În schimb, a anunțat că a început să utilizeze lapte fără OMG.

Citește și Ora la care trebuie să bei cafeaua. Greșeala imensă pe care o fac toți oamenii!

Ce conține laptele de soia „organic” de la Starbucks

Nu te lăsa păcălit de cuvântul „organic”. Cercetările arată că singura soia potrivită pentru consumul uman este soia fermentată. Un articol publicat în SUA a dezvăluit că laptele de soia comercializat de Starbucks conținea un ingredient dubios, caragenanul, care pare natural și inofensiv, deoarece este derivat din alge. S-a constatat că, de fapt, această substanță ar putea provoca inflamații ale intestinelor și chiar poate deveni cancerigenă odată digerată.

În plus, se spune că nici mâncarea de la Starbucks nu este mai sănătoasă. Produsele comericializate de către cunoscuta companie ar conține: făinuri rafinate, lipsite de nutrienți; zaharuri derivate din substanțe chimice; gumă de celuloză; uleiuri toxice; azodicarbonamida, un aditiv alimentar interzis în mai multe țări.

Citește și Copiii și cafeaua – de ce ar fi bine ca acest obicei să rămână la adulți, ce e greșit!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...