Ce condiţii pune Primăria Capitalei pentru taximetrişti. E o lovitură cruntă, puţini vor mai primi autorizaţie

Ioana Bucur 28.01.2022, 22:23
Ce condiţii pune Primăria Capitalei pentru taximetrişti. E o lovitură cruntă, puţini vor mai primi autorizaţie

Traficul din București s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Reprezentanții PMB au anunțat ce condiții pune Primăria Capitalei pentru taximetriști. Dacă planurile autorităților vor fi aprobate și puse în aplicare, va fi o lovitură cumplită pentru aceștia, foarte puțini vor mai primi autorizație. Proiectul de modificare a Regulamentului-cadru pentru organizarea transportului local în regim de taxi va fi pus în dezbatere pe 1 februarie.

Primăria Capitalei pune condiții noi pentru taximetriști

Proiectul de modificare a Regulamentului-cadru pentru organizarea transportului local în regim de taxi conține o serie de criterii de departajare în funcție de gradele de poluare ale mașinilor, în conformitate cu legile Uniunii Europene şi care susţin Pactul Ecologic European (European Green Deal), promovat de Comisia Europeană și va fi pus în dezbatere de Primăria Capitalei pe 1 februarie.

„Având în vedere intenţia Primăriei Capitalei de realizare a unei noi proceduri de atribuire a 2.700 de licenţe de taxi şi pentru că regulamentul precedent conţine criterii de departajare vechi de 14 ani, este imperios necesară o actualizare a normelor, care să fie armonizate cu legislaţia europeană a anului 2022 şi care respectă cerinţele Planul Integrat de Calitate a Aerului, document programatic aparţinând PMB”, precizează Municipalitatea.

Primăria Capitalei a transmis, miercuri, un comunicat prin care transmite faptul că actualele criterii de calificare care se raportau la autoturisme cu norma de poluare 2, 3, 4 şi 5 vor fi înlocuite cu altele, respectiv Euro 6, hibrid, hibrid plug-in şi electrice.

„Astfel, noul Regulament conține criterii de departajare conform gradelor de poluare ale mașinilor, acestea fiind în conformitate cu legile UE și care susțin Pactul Ecologic European (European Green Deal), promovat de Comisia Europeană.

Concret, dacă până acum criteriile de calificare se raportau la autoturisme cu norma de poluare 2,3,4 și 5, acestea vor fi înlocuite cu alte norme de poluare, respectiv Euro 6, hibrid, hibrid plug-in și electrice”, a precizat instituția.

Ce condiţii pune Primăria Capitalei pentru taximetrişti. E o lovitură cruntă, puţini vor mai primi autorizaţie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cum se va desfășura ședința

Ședința de dezbatere publică, programată pentru data de 1 februarie, se va desfășura în sistem hibrid, prin mijloace electronice, prin intermediul platformei online de videoconferinţă WebEx şi prin prezenţă fizică, la sediul PMB. La sediul Primăriei Capitalei vor fi acceptaţi 20 de participanţi.

„Recomandările la acest proiect de act normativ pot fi trimise pe adresele de email liliana.miu@pmb.ro, relatiipublice@pmb.ro; prin poştă, pe adresa Municipalităţii ori pot fi depuse la Centrul de Informare”, scrie în anunţul publicat pe Facebook de Primăria Municipiului Bucureşti.

Urmăriți Impact.ro și pe