Ce condimente se pun la cartofii prăjiți ca să iasă perfecți. Toată lumea iubește cartofii prăjiți, așa că este esențial să știi cum să îi faci și mai buni. Sigur, cartofii prăjiți sunt buni și doar cu un praf de sare peste, dar dacă știi cum să îi asezonezi, vei face din cartofii prăjiți o delicatesă.
Vrei să îți aduci aminte de vacanțele la mare? Atunci trebuie să încerci o rețeta de cartofi prăjiți cu verdeață și parmezan.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii și se taie pai. Într-o tigaie încinge uleiul și pune cartofii la prăjit. După ce se rumenesc bine, se scot într-un castron în care ai pus șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Dacă vrei să fie și mai sănătoși și să te ajute și la menținerea siluetei îi poți prepară la friteuză cu aer fierbinte.
Cât timp se prăjesc cartofii, se taie verdeața mărunt, se amestecă cu sare și cu un praf de usturoi. Tot atunci se dă pe răzătoare parmezanul.
Când sunt gata cartofii se adaugă peste mixul de verdețuri și parmezanul.
Ce condimente se pun la cartofii prăjiți atunci când vrei să îți aduci aminte de copilărie? Simplu: usturoi și cașcaval sau parmezan.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru această rețetă nu este nevoie de ulei și de prăjit, astfel că, din start, există un avantaj caloric. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius și se unge o foaie de copt cu ulei.
Cartofii, care se taie wedges, se stropesc cu ulei și se adaugă peste ei usturoi pisat mărunt, cimbru, s are și piper. Se amestecă pentru ca aromele să cuprindă pe de-a-ntregul cartofii. Se aranjează pe foaia de copt astfel încât să fie într-un singur strat pentru a se pătrunde foarte bine. Se pun la copt 30 de minute. După ce sunt gata se presară cașcavalul sau parmezanul ras și se servesc fiebinti.
Nu puțini sunt cei cărora le place să mănânce picant, astfel că și cartofii prăjiți pot face parte din felurile de mâncare preferate. Este foarte simplu să mănânci rapid și gustos! În funcție de gustul fiecăruia și de condimentele pe care le preferă, peste cartofii prăjiți wedges sau pai se pot pune o sumedenie de condimente picante. Unul dintre ele este boiaua iute.
Puțini știu că boiaua are un gust extrem de plăcut, fie că vorbim de boia dulce sau de cea iute. În afară de faptul că mâncarea capătă un aspect plăcut, rumen, datorită culorii roșii a condimentului, boiaua este obținută din pisarea ardeiului roșu uscat.
Nu o să-ți vină să crezi, dar boiaua este mai bogată în Vitamina C chiar decât sucul de lămâie. Asta pentru că ardeii care sunt folosiți la prepararea condimentului sunt extrem de bogați în Vitamina C, iar boiaua păstrează o mare cantitate din acest nutrient prețios.