Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun și am intrat deja în linie dreaptă spre sărbătorile de iarnă. Sarmalele sunt nelipsite de pe masa festivă, așa că noi ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă delicioasă de sarmale. Dacă vrei să te bucuri de un gust unic, deosebit, atunci trebuie neaparat să ții cont de câteva sfaturi. Iată secretul bucătarilor pricepuţi!
Sarmalele sunt nelipsite de pe masa festivă de Crăciun. Știm cu toții că acest preparat delicios nu este chiar așa de ușor de făcut. Acesta include mai multe ingrediente, dar și și diferite condimente. De exemplu, cimbrul trebuie neapărat adăugat în compoziția sarmalelor. Iată rețeta completă:
Pentru servire:
Mai întâi se aleg foile de varză. Este foarte important ca acestea să se ruleze ușor. Dacă sunt prea sărate, foile de varză se clătesc în mai multe ape reci.
În continuare se pregătește carnea tocată de porc, afumătura (kaiser) și pieptul crud de porc. Acesta din urmă se taie în bucățele cât mai mici. La fel și kaiserul afumat.
Ulterior se ia o ceapă și se toacă cât mai mărunt, apoi se călește într-o tigaie cu o lingură de ulei și un vârf de sare. Se amestecă foarte bine și se dă focul la mic.
Aceasta se ține pe aragaz până ce devine sticloasă. Deasupra se pune orezul și se lasă la călit timp de aproximativ două minute.
După ce este gata se dă tigaia de pe foc și se lasă deoparte până se răcește. Ulterior se ia un vas în care se pune carnea tocată și compoziția de mai sus.
Deasupra se presară sare, piper negru proaspăt măcinat, cimbru uscat și două lingurițe de boia dulce. Se amestecă totul foarte bine până se omogenizează. Acum, se formează sarmalele.
Se ia o foaie de varză și se adaugă o lingură de umplutură, apoi se rulează. După ce acestea se împăturesc, aranjează cu grijă în oala de fiert.
Pe fundul acesteia se așează și o ceapă tocată, două linguri de ulei, două crenguțe de cimbru și un strat de varză murată tocată.
De asemenea se pune și un strat de afumătură și piept crud de porc și unul de sarmale. Printre spațiile rămase se așează carne și kaiser.
După ce au fost așezate toate, se acoperă cu un strat de varză tocată și două creguțe de cimbru. Peste, se toarnă sucul gros de roșii, moarea de varză diluată cu puțină apă, se pune capacul și se introduc la cuptor. Temperatura se setează la 180 de grade Celsius și se lasă circa 30 de minute. Spor în bucătărie și poftă bună!